Ново мобилно приложение за туризъм ще направи разходките из България по-интересни. Автор на приложението Bulgaria Easy е Светлозар Захариев. За начало потребителите ще могат да открият над 200 туристически обекта, организирани в тематични маршрути за четири български града, начело с Варна, съобщава БНР.

Когато се намирате някъде в България, Bulgaria Easy ще може на база на вашата локация да се включва автоматично и да ви казва къде и какви интересни обекти имате наблизо.

Акцент на приложението са маршрутите и информацията не включва подробни беседи, които ще чуете, ако влезете в музей или галерия, а само информация за отделните спирки по маршрута.

“В основата на идеята беше да имаме 2-3, максимум 4 часа пешеходни маршрути,” разказва Светлозар Захариев. За Варна приложението разполага с три маршрута, в които влизат общо около 50 обекта.

Единият маршрут например е около Морската градина, като авторът на идеята разказва, че приложението ще направи разходката в популярната зелена зона на Варна в нещо повече от шляене край морето.

Всеки път, когато потребителите минат покрай интересен обект в Морската градина, ще могат да спрат и да научат повече за него.

Приложението работи на български, руски и английски език и ще е налично най-рано в началото на 2021 г.