Кой не би искал да премести офиса си на някое топло място, по възможност под палма и на метри от плажа?

Екзотични дестинации по целия свят - от Бермуда и Барбадос до Аруба и Мавриций, обявяват специални условия и олекотени режими за дистанционно работещи чужденци, които са добре дошли да пребивават за година или две на територията им.

Поредната карибска дестинация, която се включи в тази тенденция, е слънчевия остров Кюрасао.

Всеки чужденец, който работи от дома си и иска да прекара шест месеца в Кюрасао, може да кандидатства по програмата "У дома в Кюрасао" (@HOME in Curaçao). Програмата за удължен престой е отворена също и за пенсионери и потенциални инвеститори.

Снимка: Unsplash

Снимка: Unsplash

Сред изискванията за получаване на специалната виза са попълване на заявление, заплащане на такса за кандидатстване (254$) и задължително сключване на здравна застраховка с покритие на рискове от заразяване с коронавирус.

След получаване на визата, тя може да бъде удължена с още шест месеца.

Снимка: Unsplash

Кюрасао е бивша холандска колония и текуща автономна част на европейската държава. Това е място, на което островният живот тече бавно и с наслада, кораловите рифове са запазени, а на места и спиращи дъха - като например така наречения Син ръб (The Blue Edge).

Южното крайбрежие на острова е със спокойни води и малки плажчета. На острова живее пъстра общност от местни и чужденци.