Трябва да се признае на европейските дестинации - от изграждането на стени и изготвянето на въпросници до скриването на автобусни маршрути и забраната на сладоледа, са доста креативни в методите си за ограничаване на броя на туристите.

Но някои от тях избират добрата стара входна такса - и легендарното селце Лаутербрунен  е последното, което предлага такава мярка.

Малкото швейцарско селце става все по-популярно през летния сезон, но местните жители започват да се оплакват от нарушаване на обществения ред и интензивен трафик. Затова са се вдъхновили от Венеция.

Подобно на италианския град, таксата за влизане в Лаутербрунен ще важи само за посетителите, които идват за един ден. Изключение правят гостите, които са резервирали оферта, например хотел или екскурзия, или които пристигат с обществен транспорт - обяснява кметът Карл Нейпфлин, според Daily Mail.

Снимка: iStock by Getty Images

И въпреки че сумата ще бъде също толкова ниска, колкото и тази във Венеция, между 5 и 10 франка (приблизително 4,33 паунда или 5 евро), таксата се оказа доста противоречива във Венеция. Местните жители, които не одобряват мярката, излязоха по улиците с плакати и транспаранти в знак на протест, когато тя беше въведена за първи път преди няколко седмици.