От февруари пътуването между испанската столица Мадрид и Валенсия ще е по-бързо и по-евтино. ЖП компанията "Авло" пускам високоскоростен нискобюджетен влак, билетите за който започват от 7 евро.

Новата линия ще свърже оживената столица с лежерния крайбрежен град, като се очаква да се ползва интензивно както от туристите, така и от испанците.

Датата на първото пътуване по маршрута е 21 февруари, като ще има по три влака дневно в посока. Влакът ще потегля от Валенсия за Мадрид в 9:28, 16:15 и 21:10 часа, а от Мадрид за Валенсия - в 6:30, 12:40 и 18:40 часа.

Ограничен брой билети ще се продават на цена от 7 евро и макар след това цените да са по-високи, все пак остават по-евтини от тези на другия испански жп превозвач, "Ренфе" (който излиза средно около 45 евро).

Пътят между двата испански града ще се изминава за час и 40 минути от влаковете на "Авло". Подобно на нискобюджетните авиолинии, и тук билетите имат базова цена, към която пътниците могат да добавят различни екстри като избор на място, повече багаж и опция за смяна на датата на пътуване срещу допълнително заплащане.