Италия започна да се бори с демографската криза, като започна да предлага домове за по 1 евро на всеки, който иска да остане и да живее в Италия. Повечето призрачни градове използват тази система с надеждата, че ще се справят с липсата на хора.

Кризата е накара мнозина от кметовете в малки региони да предлагат най-различни помощи, включително и стипендия за хора, които са решили да се заселят там, да отгледат семейство или да започнат някакъв бизнес.

Мередит Табон е родена в Чикаго и решава, че Сицилия е достатъчно красива, за да си закупи къща там, при това говорим за къща за 1 евро.

@meredith.tabbone a wild rild. #sambucadisicilia #case1euro #sicily #homerenovation #architecture Cola (Sped Up Version) - sped up nightcore

Избраният имот е от XVII век и в периода на закупуване няма вода, няма електричество и практически е една от най-лошите инвестиции, които човек може да направи. 45-годишната дама работи като финансов съветник и очевидно може да инвестира в подобни имоти, като признава, че след завършването на целия основен ремонт има на разположение спа, външна кухня, изба за вино и други допълнителни екстри.

Домът на Мередит е закупен през 2019 г. със стартова оферта 1 евро, но впоследствие предлага около 5.6 хиляди долара за цялата къща и така си гарантира пълно спокойствие.

@meredith.tabbone #sambucadisicilia #sds #case1euro #zabut #casadellarchitetto original sound - meredith.tabbone

Американката е търсила най-различни варианти, за да успее да се засели в Италия. Нейният пра-дядо е имал италиански корени, което я мотивирало да опознае повече тази страна, а защо не и да живее спокойно там, вместо в САЩ.

Къщата не е в най-доброто си състояние. Първата инвестиция е от 850 долара за ремонт на покрива. Към нея решава да закупи и съседната къща, която е с около 914 квадратни метра площ. Плановете за малка къща за почивка в Италия, официално остават в историята, след като жената инвестира сумата от 490 хиляди долара, както и време от 5 години, за да превърне площта в нещо особено красиво.

@meredith.tabbone hump update. #sambucadisicilia #case1euro #sicily #interiordesign original sound - meredith.tabbone

В процеса е закупила още две къщи за гости на стойност от 38 500 долара, които са имали нужда от освежаващи ремонти и накрая попада на една прикрита сграда с цена от 74 000 долара, която смята да превърне в галерия и да предлага апартаментите на художници и други артисти.

След завършването на основната къща, Мередит признава, че смята да прекара около 4 месеца, преди да се върне обратно в САЩ. Нейният съвет към всички е, че ще трябва много търпение.

@meredith.tabbone

first dinny party in the new pad.

Fire for You (Sped Up) - Cannons

Работата се случва особено бавно, но ако имате търпение, крайният резултат наистина си заслужава. Всеки, който очаква, че ще закупи къща за живеене с 1 евро, трябва да осъзнае, че инвестицията може да е особено голяма. Все пак си заслужава, защото имотите в Сицилия могат да бъдат доходоносни.