Един от най-популярните и провалени фестивали в света - Fyre, се завръща отново, пише изданието Mirror. Ако никога не сте чували за този фестивал, то най-вероятно сте пропуснали и един от най-големите хитове на Netflix. Фестивалът стана известен с редица проблеми през 2017 г. и една от най-добрите реклами в индустрията.

Fyre беше плануван да се случи на остров, някога притежаван от самия Пабло Ескобар, събитието беше ориентирано към инфлуенсъри и по-заможни гости. Организаторите гарантираха, че всеки ще пътува с частен самолет, ще се радва на гурме кухня и ще прекара около 2 седмици с някои от най-добрите и популярни изпълнители.

След сериозни постъпления в банковата сметка на организаторите, гостите осъзнаха, че не пристигат на частния остров на Пабло Ескобар, а на остров Ексума в Бахамите. Вместо обещаното, повечето получават най-обикновени сандвичи и палатки, останали от последния ураган в САЩ. Първото разочарование е тежко, но много скоро и самите изпълнители заявяват, че няма да пристигнат, тъй като изпитват сериозни съмнения относно наличната техника на острова.

Зад всички тези изживявания стои Били Макфарланд, който влиза в затвора за финансови измами малко след провала на събитието. Добрата новина е, че Били е свободен и от началото на 2024 г. работи за правенето на втори такъв фестивал, като този път обещава, че ще успее да го завърши. До този момент е известно, че Fyre Festival II ще се провежда някъде в Карибите и ще бъде в края на 2024 г. Няма посочени дати, нито изпълнители, които ще се появят. Първите билети вече се продават и цените започват от 499 долара до 7999 долара.

По думите на създателя, една компания е закупила 51% от акциите на неговата лична компания - Fyre Media. Макфарланд заявява, че има достатъчно ресурси, за да направи това събитие и търси талантливи мениджъри, както и американски оператор, който да завърши цялата програма. През лятото стана ясно, че Макфарланд разглежда различни територии, където може да проведе своето събитие, след като Бахамите официално поставиха черен печат. Някои от пострадалите още чакат да получат своите пари обратно, а голяма част от останалите фенове твърдят, че това е поредната измама, която ще постави още един черен печат на Макфарланд.

Освен закупуване на билет, всеки притежател получава покана в тайна Телеграм група, където да говори лично с екипа зад събитието. Никой не може да е категоричен дали наистина ще има подобен фестивал и дали този път ще бъде успешен. Първият костваше загуби от 26 милиона долара. Всички останали участници в самото събитие бяха оневинени, докато Макфарланд пое цялата вина.

Самият организатор също се надява на успех, но този път не разкрива всички планове, а просто заявява, че до края на годината ще има фестивал, който ще се проведе без медии и внимание. Създателят е изчистил цялата концепция в затвора и възнамерява да направи завръщане, но никой не знае кога, къде точно и как ще изглежда новата концепция.

В момента повечето фенове и почитатели на филма признават, че всичко това е просто поредната реклама, която ще завърши традиционно с още един крах, но тъй като информацията е много малко, мнозинството очаква да чуе за това събитие в края на годината.