След 10-месечна изолация Шри Ланка отново отваря границите си за чуждестранни туристи на 21 януари 2021 г. Това се случва въпреки повишаващия се брой на заболелите в страната, заради което посетителите ще трябва да спазват строги изисквания и ограничения. 

През декември 2020 г. страната посрещна около 1700 украински туристи като тест за системите за сигурност. 

Посетителите, които влизат в Шри Ланка след 21 януари 2021 г., ще могат да отсядат само в 55 определени хотела, в които няма да се допускат местни (освен персонала).

Освен това ще трябва да представят отрицателен PCR тест, направен до 4 дни преди пристигане в страната, а след това да се тестват още два пъти на място (за визити до една седмица) или три пъти (ако остават повече от седмица). Също така ще трябва да сключат задължителна застраховка с покритие за лечение от коронавирус на стойност 12 долара. 

Ако турист има позитивен тест, ще бъде изолиран в хотелската си стая, ако няма симптоми. При наличие на симптоми или влошено състояние, ще бъде настанен за лечение в болница. 

През първите две седмици от посещението си през цялото време туристите ще бъдат придружавани от местни представители и ще могат да посещават само определени забележителности.

Британци и чужденци, които са били във Великобритания през последните две седмици, няма да бъдат допускани на територията на страната заради опасенията от разпространнението на по-заразния британски щам на вируса.