Барселона възнамерява да забрани предлагането на сувенири, които имат хомофобско или сексистко съдържание. От бутилките във формата на мъжки полов орган до различни чашки, сувенири и други подобни сувенири, пише Euronews. Европейският град възнамерява да спре безвкусните подаръци и сувенири, които се продават по повечето щандове. Мнението на един от местните консули, че точно тези продукти уронват престижа на града.

Джорди Коронас критикува липсата на вкус, когато става въпрос за предлаганите сувенири по улиците на стария град. Сред предлаганите има тениски с най-различни слогани и полови органи, които не се възприемат добре от местните и от самите туристи.

Малко по-рано именно Коронас предложи на общинско заседание да бъдат премахнати точно тези артикули от всеки един щанд. Местната власт е обещала, че ще огледа всички артикули и гарантира, че въпросните сувенири няма да бъдат изложени по витрините. Проблемът според Джорди Валс е, че няма точно определен закон, който да регулира критериите за премахване на един или друг сувенир от щанда. Лошият вкус, както споделя той, е много субективен за различните гости на града.

Управниците ще мислят за определен метод, с който да решат разчистването на сувенирите, но най-вероятно и това ще се случи във времето.