Светът се отваря бавно и несигурно за пътувания за удоволствие. 

В опит да привлекат повече туристи, някои дестинации се рекламират с високото си ниво на безопасност (в Гърция и Италия ваксинират населението на цели острови), а други залагат на безплатни бонуси, които туристите иначе трябва да заплатят.

Безплатен PCR тест (ако се изисква такъв на връщане в собствената страна на туристите) или безплатно лечение при заболяване от новия коронавирус - вижте как пътуването до тези две държави ще ви излезе по-евтино.

Мадейра: безплатни PCR тестове за туристите

Ако сте забравили да си направите PCR тест, преди да се качите на самолета, това е проблем на повечето места по света. Не и на остров Мадейра, където се предлага по един безплатен PCR на турист на летището. Можете да изберете дали се възползвате от безплатната услуга при кацане или на тръгване от острова.

Туристите ползват и намалена цена за допълнителни тестове, в случай че се налага да се правят такива - те ще плащат само 90 евро за PCR и 18 евро за антигенен тест.

Ваксинираните туристи могат да почиват на острова без изискване за тест.

Вижте оферти за почивка на остров Мадейра!

Черна гора: безплатно лечение за заболелите от ковид туристи + безплатен PCR на връщане

Правителството на Черна гора реши чуждестранните туристи, които заболеят от КОВИД-19 по време на престоя си в страната, да бъдат лекувани в болница за сметка на държавата. Така за посетителите отпада нуждата от специална застраховка, която да покрива разходите при евентуално заразяване с вируса.

От 13 май Институтът за обществено здраве и всички здравни заведения в страната ще правят също и безплатен PCR тест на туристи, на които са нужни за връщането в страната им.

Вижте оферти за почивка в Черна гора!