Великобритания има достатъчно градове, в които човек може да види история и най-различни забележителности. Силната футболна култура често е причина за посещение на Манчестър, Ливърпул, но има и места, където човешки крак не трябва да стъпва.

След класация за най-добрите градове за туристи от Европа, англичаните правят второ изследване за мястото, където туристите са останали разочаровани. Град Дарби е описан като блато и получава наградата за най-лош град във Великобритания, както за уикенд посещения, така и за по-дългосрочна визита.

Дарби успява да победи Лестър и Суанси в много оспорвана битка за първото място.

В изследването са участвали близо 3967 души от 2022 г. до днес. Туристите, които са останали поне за една вечер, имат право да споделят своите впечатления. В класацията има 62 дестинации, но Дарби блести с особена светлина. Платформата Which? определя  параметрите на изследването и се фокусира върху качеството на храна, хотели, културни забележителности и туристически атракции. Оценките за прекараната почивка са изключително ниски, а коментарите са още по-откровени.

Един потребител споделя, че Дарби е локация, през която човек минава, когато отива на далеч по-вълнуваща почивка. Победителят в класацията изглеждал самотен и депресиран, при това в най-добрите си дни. Местните също са особено добронамерени и признават, че няма какво да се прави и отдавна са изгубили своята идентичност. Гостите са на мнение, че това е едно бунище, като спестяваме останалите цветни коментари. Наистина ли е така?

Оценките може да не са високи, но това е градът с една много интересна катедрала - единствената в света с десет камбани. Построена е през 943 г. и си заслужава посещение, ако сте се объркали да резервирате хотел. Местните власти правят всичко възможно, за да върнат този град на картата и дори инвестират 250 хиляди паунда, за да го превърнат в убежище за местни артисти. Парите отиват за улично изкуство, най-различни градски скулптори и инсталации.

Плановете са сериозни и Великобритания смята да превърне Дарби в културен град през 2029 г. Не трябва да забравяме, че това е ѝ мястото, където започва производството на Rolls-Royce през 1908 г. Музеят на една от най-луксозните автомобилни марки се намира именно там.

Платформата Which? поставя ниски оценки и ясно посочва проблемите, но това не означава, че Дарби няма история и ще остави гостите си да скучаят. Приемете го от по-добрата страна, Джордж Клуни е фен на футболния отбор, следователно има шансове да го видите в града, но за последното не гарантираме.