Мнозина ценят високо свободата сами да избират най-удобните полети и перфектния малък хотел. Понякога обаче е хубаво да спестим време, усилия и пари, като резервираме пакетна почивка - и благодарение на нова класация вече знаем къде точно да отидем за най-евтините пакетни пътувания в Европа.

Експертите от Which? Travel са анализирали над 4500 почивки, които все още могат да се резервират за това лято, и са съставили списък с десетте най-евтини дестинации, предлагащи пакетни услуги.

И най-изгодните оферти може да не са там, където очаквате. България и Турция са се сдобили с репутация на бюджетно ориентирани страни, но класически горещи точки за почивка като Гърция, Испания и Италия всъщност могат да се похвалят с някои от най-евтините варианти за 2024 г., пише TimeOut.

Калимнос, Гърция

Снимка: iStock by Getty Images

На първо място е Калимнос, по-малко известен остров на Додеканезите в Гърция, който привлича с уединени малки заливчета. Най-евтината почивка е 929 евро на човек, но средната цена тук е 987,50 евро. Като се има предвид, че се намира на около 40 минути път с лодка от Кос, това е добра оферта, според TimeOut.

На четвърто място е Коста Брава в Испания. Тук има прекрасни плажове, а пакетната цена за почивка те около 1 110 евро на човек.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Но най-голямата и може би най-приятната изненада е, че Амалфийското крайбрежие е в топ 10, на шесто място. Този типично скъп регион, който струва около 1139 евро), всъщност разполага с няколко неангажиращи курорта като Минори и Майори, които са чудесни възможности за по-евтино бягство. Нещо повече, регионът скоро ще се сдобие с летище, най-накрая!

Това са 10-те най-евтини европейски дестинации за пакетни почивки според Which? Travel

Калимнос, Гърция (987,50 евро)

Тасос, Гърция (1005 евро)

Лефкада, Гърция (1 090 евро)

Коста Брава, Испания (1 110 евро)

Венецианска ривиера, Италия (1 125 евро)

Амалфийско крайбрежие, Италия (1 139 евро)

Скопелос, Гърция ( 1 148 евро)

Коста де ла Лус, Испания (1 159 евро)

Кампания, Италия (1 164 евро)

Малта ( 1 173 евро)