Възможностите за пътуване по всички краища на света се увеличават с появата на нови държави, които са готови да отворят границите си за туристи. 

Част от Азия вече е достъпна за посетителите - Индонезия, Тайланд, Виетнам, Камбоджа, а други страни остават затворени повече от две години след началото на пандемията (Япония, Китай). 

Ето кои са последните три държави, които предстои да отворят границите си в края на март и през април.

Южна Корея

От 1 април Южна Корея разрешава влизането в страната на чужденци с две дози ваксина. Освен сертификат за ваксинация, посетителите ще трябва да имат и отрицателен PCR тест, направен до 48 часа преди отпътуване, както и да се регистрират в специалния сайт за пътници, откъдето ще получат уникален QR код за влизане в страната. При пристигане на летището, на всички чужденци ще се прави допълнителен тест, като те ще трябва да изчакат излизането на резултата.

Децата под 5 години са освободени от всички изисквания освен от тестването при пристигане. Неваксинираните пътници ще трябва да прекарат под карантина първите седем дни от престоя си в страната.

Индия

Индия отваря въздушното си пространство за чуждестранни самолети от 27 март. През последните две години в страната летяха самолети само до ограничен брой държави като част от политиката за ограничаване на разпространението на COVID-19.

Страната беше планирала постепенно отваряне в края на 2021 г., но появата на Омикрон осуети тези планове.

Малайзия

Малайзия също е готова да отвори границите си за чужденци. От 1 април всички напълно ваксинирани туристи са добре дошли. Те трябва да си направят PCR тест до 48 часа преди отпътуване и бърз тест до 24 часа след пристигане в страната.