Нов видеоклип обръща поглед към културата и историята на населените места в района на Царево, "където планината Странджа среща морето, но и където историята е оставила своя пребогат отпечатък".

 

В рекламния клип са представени старите православни храмове, фолклорните традиции, автентичния нестинарски обичай, фестивалите и кулинарните изкушения в тази част на Южното ни Черноморие. "Защото в Царево не идвате просто да си починете. Идвате да се потопите в история, да поглезите сетивата си и да се почувствате истински живи!", се казва в публикацията.

Новото видео вече се споделя от стотици потребители, след като през изминалата седмица беше публикуван друг рекламен клип за общината, който се превърна в истинска сензация с над 200 хиляди гледания само за няколко дни. Акцентът в него е взаимодействието между планината Странджа и Черно море и представя завладяващата природа, на която е богато това кътче от България. "Там, където всеки плаж има име с усещане за магия - Силистар, Липите, Делфин, Варвара, Велека, Нестинарка, Василико, Арапя, Оазис, Корал... Където дълбоко в Странджа ви очакват дебели сенки, прохладни потоци и красиви водопади", се казва още във видеото за Царево.

Градът е разположен на три живописни залива със стръмни скалисти брегове, чисти плажове и голям парк до морето.

Прекрасните условия за почивка го правят една от най-популярните дестинации за морски отдих в България. А близките странджански села гарантират прохлада и среща с красивата природа, както и богат културен календар.