Като част от своя план за постепенно отваряне на страната и привличане на туристи Тайланд подготвя кампания "Една нощувка - един долар", съобщават световните медии.

Като част от инициативата луксозни стаи в един от първите официално отворени за туристи курорти - Пукет - ще бъдат предлагани на цена от 1 долар. В програмата вземат участие стаи, които нормално струват между 30 и 100 долара, а разликата ще бъде субсидирана от правителството на Тайланд, съобщи президентът на Тайландския съвет по туризма.

След финално одобрение на кампанията, тя ще стартира от 1 юли, когато Пукет ще стане първото място в Тайланд, в което ще се приемат ваксинирани туристи, без да им се налага карантина.

Ако "Една нощувка - един долар" се окаже успешна кампания, обхватът ѝ ще бъде разширен и към други известни туристически дестинации като Ко Самуи, Патая и Банкок.

Очакванията на властите са инициативата да доведе до поне милион резервирани нощувки през първия месец.

Очаква се от 1 октомври облекченият режим за влизане без карантина за ваксинираните чужденци да започне да важи и за още няколко туристически провинции в Тайланд - Краби, Панг Нга, Чиан Май и Патая. Финалното отпадане на всички ограничения е планирано за 1 януари 2022 г.