Футболната легенда Христо Стоичков е един от новите посланици на туристическа дестинация България, съобщиха от Министерството на туризма. 

Звездният футболист е заснел безвъзмездно видео обръщение за румънско лайфстайл предаване в една от големите телевизии като част от кампанията за популяризиране на страната ни.

В записа легендата от САЩ '94 кани румънските туристи за посещение в България през предстоящия летен сезон. Носителят на най-престижните награди обръща внимание на разнообразните туристически продукти - спа и балнео процедури, гурме и винен туризъм.

"Знаете колко сме гостоприемни, винаги сте добре дошли в България. Бил съм много пъти в Румъния и знам как ме посрещате, затова тази година ви очакваме на нашето Черноморие", споделя Стоичков във видеото.

"България е предпочитана дестинация както от мен, така и от милиони туристи от цял свят. Очакваме ви", добавя футболната звезда.

Целта на кампанията е да засили и поддържа видимостта и присъствието на България на най-важните целеви пазари, генериращи туристи. Личността на Христо Стоичков е от световна величина и носи така търсената добавена стойност към провежданите от Министерство на туризма рекламни активности. Видеото е заснето безвъзмездно.

Министерството ще продължи да си сътрудничи с изявени и доказани българи, които прославят страната ни по света във всички сфери на обществения живот - наука, култура, изкуство, спорт, иновации, за да допринесат за положителния имидж на България като сигурна и богата на изживявания дестинация.