Нов маршрут от инициативата "Безплатни градски турове" организират Община Стара Загора и Туристически информационен център за жителите и гостите на празника на града - 5 октомври, съобщават от пресцентъра на общината. Началото е от 17:00 часа.

Обиколката с име "Парковете разказват своите истории" ще бъде с водач Ива Духтева от отдел "Туризъм и младежки дейности". Началната спирка е пред шадравана на Станционната градина.

"Цветът на нашата разходка е зеленото и целим с нея да избягаме, дори за малко, от сивото и забързано ежедневие. Накъдето и да тръгнем, откъдето и да минем, зеленината ни съпътства. Заедно ще се потопим в историите на красивите оазиси на града ни - ще се пренесем в миналото, ще се припознаем в настоящето и така заедно ще съградим бъдещето", сподели пред БТА Ива Духтева.

Дестинацията е подготвяна два месеца. Участниците в тура ще се запознаят с историята на Станционната градина и парковете "Капсамунов", Пети октомври", "Александър Стамболийски", "Артилерийски" и "Митрополит Методий Кусев".

Това е четвърта дестинация, която подготвихме в Туристическия информационния център, първата стартира на 28 май тази година, припомни пред БТА Ива Духтева. Тя сподели, че участниците в турове са хора на възраст от 6 до 96 години, често възрастните старозагорци разказват спомени и истории от миналото на града.