С традиционно шествие от Министерството на образованието в София в 10 и 30 ще започне честването на 24 май. Пред Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" от 11 часа ще започне официалната церемония.

Словото ще бъде произнесено от писателя Георги Бърдаров, а стихотворението "Аз съм българче" ще бъде изпълнено от първокласници. В програмата ще се включат и учениците от Музикалното училище. На площад "Славейков" през целия ден ще има среща с писатели, съобщи кметът Йорданка Фандъкова:

"Празникът ще започне в 11 часа, но ще продължи през целия ден. Ще има среща с писатели, детска работилница, литературна работилница, пазар за книги. Всички общински музеи и галерии ще бъдат със свободен вход. Така че каним всички софиянци да се насладят на празника, дано и времето е подходящо, за да можем да отбележим най-светлия празник. Искам да поздравя всички хора на просветата, културата, науката с този вълнуващ празник. Да си пожелаем те да продължат да ни водят, защото това са най-важните ценности", добави кметът на столицата.