Той уточни, че в страната ни пристигат гости от над 40 държави и с никои от останалите няма подобни проблеми.

Лентата на 26-годишната разследваща журналистка от ВВС 3 Стейси Дули - “Пиячка, обиколки по баровете и България“ описва Слънчев бряг като място за леснодостъпни и евтини алкохол и наркотици, на сексуален разврат и престъпления. 
"Това не е ваканция, това е доброволно да търсиш смъртта", беше основният извод във филма.

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация  Благой Рагин също обясни, че английските младежи са около 5 на сто от всички летовници и само с тях има такива проблеми, предаде БТА.

Той уточни, че ще се търсят варианти за спиране на проблемите с гостите от Острова. По думите му добре би било например в туристическите ни комплекси да няма свободна продажба на алкохол в супермаркетите.

Преди два дни кметът на Несебър Николай Димитров обяви, че филмът на ВВС е тенденциозен, а зад лентата стоят интереси на конкурентни дестинации.

Слънчев бряг е бързо развиващ се и модерен курорт и затова се правят такива тенденциозни филми, коментира той.

Зам.-министър Ботев отчете, че общият ръст на туристите, посетили България до момента, е 5,8 на сто в сравнение с 2012 г. Според него най-сериозно увеличение има при гостите от Турция. В сравнение с миналата година те са се увеличи с почти 60 процента.

Ботев посочи, че туристите от Турция не проявяват интерес само към зимните курорти в страната ни, но и към морския отдих.
Увеличението при гостите от Русия пък е около 15,8 на сто.