След като групата Oasis официално обяви своите планове за турне през 2025 г. хотелиерският бранш побърза да увеличи драстично цените си за стая. Драстичният скок в цените беше очакван, но никой не подозираше с колко процента ще бъде, пише британското издание Mirror.  Само четири дена преди някой да успее да си закупи билет, хотелиерите са побързали да коригират цените си така, че само най-запалените фенове да имат възможност да посетят концерта.

Завръщането на Oasis е една особено добра новина за туристическия бранш, но мнозина ще трябва да се борят за нещо повече от билет. Хотелите в Кардиф вече са посочели, че престоят за една вечер в обикновена стая е скочил от 195 паунда на 882 паунда. Това е цената за нощувка по време на концерта, следващата вечер е малко по-евтина - 719 паунда.

Най-евтината нощувка през сайтове като Booking в Кардиф е за сумата от 250 паунда и се намира на 7-8 километра от градския център. През следващите седмици същата стая струва скромните 57 паунда.

В Манчестър се наблюдава същата абсурдна треска. Една нощувка от 4 до 5 юли ще струва скромната сума от 99 паунда. В нощта на концерта достига 229 паунда. И новините не стават по-добри, хотелите в Манчестър вече твърдят, че почти цялата им леглова база е заета на 96% и търсенето на евтини или по-разумни места за настаняване, може да се окаже невъзможна мисия.

Предлаганите имоти в Booking вече драстично намаляват и колкото по-малко стават, толкова по-висока е и тяхната цена. Хотелите в Лондон също следват този не толкова приятен тренд. Цените за обикновена стая в големите вериги вече се е удвоила. Подобна е ситуацията в Единбург и Дъблин. Фенове на групата посочват в социалната мрежа twitter/x, че повечето хотели и жилища вече са 5 пъти по-скъпи, отколкото преди обявяването на концерта. И докато мнозина се оплакват, други вече резервират и заемат легловата база.

Дори някои малки стаи, пуснати в платформи като Airbnb са започнали да набират популярност. Най-добрият пример може да бъде Дъблин. Там стая от къща, намираща се на около 5-6 километра от стадиона, вече се дава за 377 паунда. Препоръчително е за феновете, които възнамеряват да пътуват до Англия или Ирландия, да се замислят и за настаняването си, тъй като британските фенове вече правят доста агресивни планове. Концертите на Oasis може да се смятат за едно от най-очакваните събития през 2025 г. и точно това кара повечето представители на туристическия бранш да спечелят максимума от едно такова събитие в града си.