Екзотичните пътувания стават все по-интересни и вълнуващи, особено след като авио компаниите са готови да предложат достъп до редица летища. Ямайка се завръща на картата като място за артисти. Популярният диджей Мистър Пенц е открил възможностите на Ямайка за почивка и място за най-различни творчески проекти.

Пенц посещава Порт Антонио и посочва някои от правилните места за музикантите. Предпочитана дестинация за редица творци е малкият хотел Джиджам. Разгръща се на територия от близо 24 декара в тропическата гора и ръба на Карибите.

Диджам е хотел, който привлича някои от най-големите имена в музикалната индустрия. Тук са отсядали хора от Холивуд, които търсят вдъхновение. Самият Пенц признава, че е засичал Шон Мендес на творческа почивка.

Гостите често търсят място за създаване на своя следващ хит и хотелът разумно е създал необходимата обстановка за създаването на следващите хитове. Хотелът има достъп до плажа Frenchman`s Cove - известен със своите бели пясъци, големи вили и малки бунгала, готови да посрещнат гости, търсещи уединение и спокойствие.

 

Във фоайето на хотел Диджам има дори аптечка, в която домакините оставят халюциногенни гъби - психотропните вещества са напълно легални на острова.

Най-дългата река на Ямайка - Рио Гранде, позволява незабравими изживявания. Местните са използвали реката за транспорт на банани. Днес реката има малко по-различно предназначение.

Рафтинг приключенията са задължителни за новодошлите. Водата не е много дълбока, по всяко време е разрешено излизането от каяка, а в средата на цялото пътуване се намира ресторант Belinda, който предлага местна кухня и "паркинг" за канута. След почивката може да се продължи с плаването. Рафтингът по реката е задължителен за опознаване на красивата природа.

Вечерните забавления са разнообразни, но меломаните ще оценят Natural Mystic Bar & Lounge. Намира се в квартал Драпърс. Собственикът на бара пуска плочи в един ден от седмицата. Обикновено всичко започва с ваденето на големи колони и подготовка на добри стари плочи.

Самият клуб провежда цялото парти на улицата и всеки е свободен да се наслади на автентичните звуци на грамофона. Партито привлича много чужденци, а избраният стил музика е реге. Обикновено забавлението приключва към 2 часа след полунощ.

Най-добрата кухня, която определя изцяло Ямайка, може да бъде открита в Piggy`s. По време на снимките на "No Time to Die" актьорите и екипът са били редовни гости в заведението.

Снимка: Getty Images

Самият Даниел Крейг е опитвал някои от любимите пилешки ястия. Piggy`s изгаря в пожар, а Крейг и неговите колеги събират пари, за да възстановят заведението. Тук отново могат да се срещнат достатъчно чужденци, които отдавна са сменили родината си с Ямайка.

Бостън Бей е родното място на бекона с букет от подправки. Тук всеки може да опита традиционните подправки на Ямайка. Бостън Бей е и столицата на сърф културата, изградени са и няколко скейт площадки.

Тук има осем различни ресторанта, които правят традиционни пилешки и свински ястия. Ако масите не са с достатъчно добра гледка, спокойно може да вземете обедът си и да се настаните на плажа, където мнозина гледат сърфистите.