Каквото и да се каже за "Домът на Гучи", ще е или недостатъчно, или пресилено.

Филмът определено разбуни духовете, като събра както крайно одобрителни, така и доста критични мнения.

Едно е безспорно - от филма на Ридли Скот лъха на лукс. Истинските локации, където е снимана лентата, са не по-малко изискани. Спокойно можете да си организирате цяло тематично пътешествие из Северна Италия по сюжета на филма.

Заредете си саундтрака на плейъра, сложете си кожената шапка и полото с висока яка и тръгнете по следите на империята Гучи и драматичното убийство на последния ѝ наследник - Маурицио, така, както са показани във филма "Домът на Гучи".

ВИЛА БАЛБИАНО НА ЕЗЕРОТО КОМО

Вила "Балбиано" се намира на брега на езерото Комо и има собствен док

Снимка: iStock by Getty Images

View this post on Instagram

A post shared by House Of Gucci (@theguccimovie)

Тази вила от 16-и век, в която във филма двойката си почива, е съвършено и спокойно място с гледка към езерото Комо, което е налично за резервации. Побира до 6 души и ще ви струва по 175 000 евро на седмица.

Цената отговаря на изключителността на мястото - това е най-голямата частна вила на брега на езерото, построена по поръчка на кардинал Толомео Галио.

Има частен док и външен басейн, а стаите са реновирани по дизайн на Жак Гарсия.

МИЛАНО

Панорамен изглед към галерия "Виторио Емануеле II", където са снимани част от сцените в Милано

Снимка: iStock by Getty Images

Милано може да се похвали с няколко места, на които е сниман филмът. Галерия "Виторио Емануеле", прочутият площад "Дуомо" и Модният чтириъгълник са сред тях.

Сцените в дома на бащата на Маурицио са заснети в емблематичната за Милано вила Неки Кампилио - имени в стил арт деко от 30-те години на миналия век. Намира се на улица "Моцарт" в Милано и някога е била парти спирка за висшето общество на града.

Вилата приема посетители, като е необходима предварителна резервация. Обиколка с екскурзовод струва 20 евро на човек, а самостоятелно посещение на вилата и градините ѝ е 14 евро.

РИМ

В истинския живот Реджина и Маурицио се женят в Милано, но във филма сцените са заснети в Рим, и по-точно в Еврейското гето.

Двамата си разменят обети в църквата "Санта Мария ин Кампители".

ГРЕСОНЕ СЕН ЖАН

Това чаровно селце в долината Вале д'Аоста е снимачната площадка на всички сцени, развиващи се в Сейнт Мориц, където двойката е притежавала четири планински вили. Тук времето сякаш е спряло и изобщо не възнамерява да бърза за някъде - идеален фон за нуждите на филма, както и за скиори, които предпочитат носталгията на миналото. Хотелите в района са в стил алпийска хижа с много дърво и меки мебели.

КОРТИНА Д'АМПЕЦО

Кортина д'Ампецо отдавна е едно от най-шик местата за зимна почивка в Европа. Алпийски гледки, изискани италиански ресторанти с гледка към върховете, барове, посещавани от знаменитости от Бриджит Бардо до Лиз Тейлър. Самата Реджани със сигурност е посещавала ски курорта

АЛТА БАДИА

Параклис в Доломитите край Алта Бадиа

Снимка: iStock by Getty Images

Алта Бадиа е на час път от Кортина д'Ампецо. Представлява долина, в която шест селца пазят ревниво културата си и до днес говорят на ладински - език от групата на ретороманските езици. В 54 общини в северната част на Италия ладинският е официален език заедно с италианския, така че на места ще се чувствате сякаш сте напуснали границите на страната.

На пръв поглед всичко изглежда почти непокътнато от времето, но зад вратите на хотелите и ресторантите луксът се е настанил удобно. Посетителите избират между ресторанти със звезди Мишлен, еко ретрийти с изискани термални бани на открито или хотели в рустик стил, а ски зоната Доломити Суперски с над 700 км свързани писти е на една ръка разстояние.