Щом става въпрос за пътуване, някои хора знаят кога и къде искат да бъдат, а други са опортюнисти и се възползват от всяка възможност, която им прозвучи изкушаващо.

Откриват двупосочен билет до Барселона за 80 лева? Барселона не им е била сред топ мечтаните дестинации, но защо пък не? Резервират и заминават заради добрата възможност.

Ако и вие сте от този тип хора, вижте как можете да ползвате Google Flights, за да намирате евтини полети.

Този инструмент на Google ви позволява да търсите полети по специфични показатели.

Отидете на www.google.com/travel/flights и от възможностите горе вляво изберете "Explore". След това въведете параметри.

Например:

- едноседмично пътуване, което да се състои през следващите шест месеца

- уикенд пътуване през април

- двуседмична почивка през юли

Можете да зададете начална точка и крайна точка (това е по желание и можете да прескочите тази стъпка, в случай че единственото, което ви интересува е полетът да е евтин, а не докъде е). Също така имате плъзгач, с който да нагласите максималната цена, която сте готови да платите.

Други показатели, които можете да зададете, са еднопосочно или двупосочно пътуване, брой на пътниците и класа, в която искате да пътувате.

След като зададете всички параметри, на картата се зареждат наличните възможности: дестинациите, датите и най-ниските цени, налични към момента.

Можете да увеличавате и намалявате мащаба на картата, за да се заредят повече или по-малко летища, от които можете да избирате. На практика можете да видите възможности за пътуване по целия свят.

Щом изберете дестинация, виждате списък с полети на различни авиокомпании, които отговарят на вашите изисквания. Цените са различни, но най-ниската е тази, която сте видели на картата.

Когато изберете полета си, Google Flights ви пренасочва към сайта на съответната авиокомпания. 

Търсачката на Google не е нещо уникално за интернет, но има своите предимства, като това, че визуализира всичко на карта и прави ориентирането много по-лесно, както и че включва както нискобюджетни, така и редовни авиокомпании.