Тунис е една от популярните средиземноморски дестинации, която е перфектна комбинация от красиви плажове, история и разумни цени.

От 15 февруари страната въведе промяна в мерките за влизане на чужденци, с което почивката в Тунис става по-лесна и по-евтина и за неваксинираните туристи. Добрата новина е, че до началото на сезона има още два месеца, през които е възможно да има и допълнително облекчаване на мерките.

Какви са мерките за влизане в Тунис в момента?

Към момента ваксинираните туристи влизат на територията на страната с ваксинационен сертификат, като няма нужда да си правят допълнителни тестове. Неваксинираните чужденци могат да представят отрицателен PCR (до 48 часа) или антигенен тест (направен до 24 часа преди пристигане).

Децата до 6-годишна възраст са освободени от всички изисквания за тестване и сертификати.

Снимка: iStock by Getty Images

Кога започват почивките в Тунис?

Макар Тунис да се намира в Африка, крайбрежната му част е със средиземноморски климат и тези, които го избират за морска почивка, трябва да изчакат още малко за затоплянето.

Първите чартърни полети до страната започват в края на април, точно след Великден, когато температурите през деня достигат около 20 градуса, а нощем падат до около 13-14 градуса. През май започва по-чувствителното затопляне и през деня може да се очакват приятните за плаж 25-26 градуса. Като цяло април и май са по-прохладни и подходящи за онези, които искат да разглеждат повече забележителности. Сезонът на горещото време и перфектните плажни условия е от юни до септември, когато градусите се движат между 30 през деня и 22-23 през нощта, но тогава посещението на археологически обекти под палещото слънце може да бъде изпитание.

Снимка: iStock by Getty Images

Колко струва почивка в Тунис тази година?

Разбира се, всичко зависи най-вече от това какъв хотел и каква база на изхранване ще изберете. Всички предлагани на българския пазар пакетни почивки в Тунис включват и чартърен полет.

7 нощувки на база all inclusive в 3-звезден хотел в началото на сезона може да ви излезе около 600 лева на човек. Ако досега не сте отсядали в хотели в тази част на света обаче, добре е да имате предвид, че категориите на местата за настаняване в много от случаите не отговарят на очакванията на западния турист.

Програмите със 7 нощувки в 4-звездни хотели започват от около 1300 лева на човек, а в 5-звездни - от около 2300 лева на човек.

Предлагат се и програми, в които за седемте дни престой се сменят няколко хотела и дестинации в Тунис, което ще ви позволи да разгледате по-голяма част от страната, включително и остров Джерба.

Разгледайте актуални оферти за почивка в Тунис >>>