Лятото е прекрасно време за почивка, най-различни спа процедури и слънчеви лъчи. Различните хотели, предлагащи различни процедури, масажи и много други глезотии. Единственият недостатък е, че точно този вид туризъм е известен с по-високите цени. Повечето туристи се ориентират към Полша, където все още има достатъчно добри спа хотели, красиви плажове, достъпни напитки и различни процедури.

Полша дори не попада като страна, предлагаща подобен туризъм. Мнозина най-вероятно я пропускат, но истината е, че има достатъчно компании, които предлагат полет в тази посока. Обърнете внимание на полетите до Гданск, които са възможно най-разумните като стойност. Поради факта, че няма все още висока посещаемост, туристите смятат, че Полша е скрито съкровище за почиващите.

Някои от най-добрите курорти се напират в Сопот (не говорим за българския, а за полския) и именно там човек може да открие достатъчно сауни, лековита изворна вода и различни масажи.

Подобни процедури се предлагат и на брега на морето, като курорта Мера Спа предоставя процедура от час и половина, включваща масажи, солни процедури, маска на тялото и други. Повечето хотели са поставили джакузи, инфинити басейни, сауна, класове по йога и още много други.

Полският Сопот няма летище, но пък до Гданск полетите са сравнително разумни. Повечето експерти препоръчват септември за пътуване, тъй като именно тогава се предоставят и възможно най-добрите билети.

Пътуването от летището на Гданск до Сопот струва около 12-15 евро. Изборът на хотели зависи от бюджета. Средната цена на нощувка с всички спа процедури е приблизително 110 евро на вечер. Всичко винаги зависи от звездите на хотела, но дори три звезди ще бъдат напълно достатъчни за пълноценна почивка.