Според последната информация, Съединените щати се готвят да отворят границите си за ваксинирани граждани от всички страни.

Очаква се отварянето да се случи през ноември, като все още не е обявена точна дата. Изискването към всички чужденци, пристигащи в Щатите, ще е да бъдат ваксинирани и да имат отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди качване на самолета.

Ако с нетърпение сте очаквали отварянето на границите и искате да сте сред първите, които ще пътуват до Щатите, ето пет зимни дестинации, с които можете да започнете - от снежни приказки до райски плажове.

Джаксън Хол, Уайоминг

Снимка: iStock by Getty Images

Джаксън Хол е сбъдната мечта за скиорите със своите над 12 м снеговалеж годишно. Пистите са перфектни за ски и сноуборд, но с това не се изчерпват възможностите за снежни забавления - преходи със сноумобил, разходки с теглени от коне шейни, пързаляне с кънки и каране на ски в пресечена местност.

До намиращия се близо национален парк "Йелоустоун" се организират турове със специални проходими зимни автобуси, така че туристите могат да разгледат природата, докато си стоят на топло в автобуса.

Маями, Флорида

Снимка: iStock by Getty Images

Маями е дестинация, която можете да посещавате през цялата година, като тук зимата е особено приятна с дневните си температури около 26 градуса.

Градът има една от най-динамичните кулинарни сцени в САЩ и в него винаги има нещо интересно, което да се опита и прави и нещо ново, което да се види - на практика в Маями скуката е невъзможна.

Ню Йорк

Снимка: iStock by Getty Images

Ню Йорк е искрящ и празничен около Коледа, но има едно място, което е особен магнит с пищните си украшения - квартал Дайкър Хайтс. Тук идват и туристите, и нюйоркчани, за да видят въображението и разточителството на местните жители, които опаковат домовете си в лампички, украсяват дърветата пред къщите си и слагат огромни коледни фигури дори на покривите си!

Кварталът се намира в Бруклин. Светлините обикновено се запалват след Деня на благодарността (четвъртият четвъртък на ноември) и остават малко след Нова година.

Хонолулу, Хавай

Снимка: iStock by Getty Images

Слънце, плажове, освежаващ бриз, който поклаща палмите по брега - има причина толкова много хора да се стичат в Хавай през зимата.

Райският щат е точната дестинация и за тези, които търсят лежерни дни под слънцето, и за активните, които имат нужда от повече адреналин. Край бреговете на Хонолулу има отлични места за гмуркане сред цветни рибки, а зимните вълни са перфектни за сърфиране.

Ню Орлиънс, Луизиана

Снимка: iStock by Getty Images

Най-доброто време за посещение на Ню Орлиънс е зимата - тогава влажността е ниска, а температурите са умерени. През ноември, декември и януари посетителите могат да се насладят на града преди да дойде лудницата на Марди Гра и джаз феста.

Това не означава, че трябва да се лишат от удоволствието на добрите заведения с жива музика, които точно в този сезон са с най-малко посетители и запазването на маса е всъщност мисия възможна.