Интернет и вашите приятели са пълни със съвети за пътуване - откъде да резервирате най-евтините билети, как да се предпазите от измами, как да опазите портмонето си от джебчиите по известните забележителности.

Има определени теми обаче, за които рядко говорим, а и не се намира много информация в интернет.

В следващите редове ще откриете решенията на няколко такива проблема, споделени от потребители на различни форуми и социални мрежи.

ПРОБЛЕМ: Трябва да отидете до тоалетна и искате тя да е чиста (и безплатна)

РЕШЕНИЕ: Ако трябва да отидете до тоалетна, влезте в най-близкия хотел. Тоалетните в лобито обикновено са много чисти, защото гостите предпочитат да използват тези в собствените си стаи. Освен това няма нужда и да питате дали може да ползвате тоалетната (понякога ще ви откажат) - просто влезте и я използвайте, все едно че сте гост на хотела.

ПРОБЛЕМ: Притеснявате се да не изгубите децата си в тълпата

РЕШЕНИЕ: Никой не иска да си представя как ще изгуби децата си в пълния с хиляди хора център на Рим или Париж, но животът е неочакван и всичко се случва. За да сте подготвени, в случай че изгубите наследниците си на оживено място, винаги ги снимайте веднага след като пристигнете. Така ще имате под ръка скорошна снимка тяхна снимка, при това с дрехите, с които са облечени в момента.

ПРОБЛЕМ: Повръща ви се при пътуване по завои

РЕШЕНИЕ: Ако ви се доповръща и нямате хапче под ръка, стиснете силно левия палец в юмрука на ръката си. Това ще намали усещането за повдигане.

ПРОБЛЕМ: Не искате странни хора да седят до вас в самолета

РЕШЕНИЕ: Пътуването със самолет може да е дълго, а според законите на Мърфи, колкото по-дълго е пътуването, толкова по-неприятен е непознатият, който стои на седалката до вас.

Това е един от най-известните съвети, тестван хиляди пъти от посветените туристи. Ако пътувате с приятел в самолета, запазете мястото до пътеката и мястото до прозореца. Ако самолетът не е пълен на 100%, шансът средната седалка да остане празна, е огромен. Никой не би си избрал доброволно да има двама странни непознати от двете си страни. Ако все пак случаят не е такъв и някой заеме средното място, просто го помолете да се размените.

Този съвет е изключително подходящ и за родители, които пътуват с малко дете, на което не се полага отделна седалка.