Независимо дали сте туристи или местни, шофьори или пешеходци, живеете според правилата на мястото, където се намирате. 

Ако има много кенгура, които скачат по шосетата, логично е да има и пътни знаци, които да ви известяват за тяхната поява.

Има знаци, които можете да видите само в определени държави и дори градове. 

Обикновено такива табели бързо се превръщат в атракция за туристите, появяват се на тениски, магнити и други сувенири, защото са част от уникалното преживяване на нова дестинация. 

Ето някои от най-интересните табели, на които можете да се натъкнете по света, както и каква е историята им. 

Внимание! Минава Голямата стъпка!

Снимка: iStock by Getty Images

Наричат го Голямата стъпка, Йети и Саскуоч и според градските легенди живее в националната гора Пайк в щата Колорадо, САЩ. Дали наистина голямото космато същество кръстосва горите тук или всички разкази на посетители и рейнджъри са плод на страха и въображението им - вероятно никой не може да каже. Но заради многобройните слухове за срещи с Йети в района, през 1990 г. местните слагат табела край магистралата Пайк Пийк, покрай чиито завои най-често се твърди, че е забелязано съществото.

Внимание! Пресичат лами!

Снимка: iStock by Getty Images

Когато шофирате из пътищата на Боливия, трябва да се оглеждате не само за пресичащи домашни животни, но и за лами, които може да пресекат пътя ви.

Мирното съжителство на мини и пингвини

Снимка: iStock by Getty Images

Снимка: iStock by Getty Images

На Фолкландските острови все още има невзривени минни полета, които впоследствие се оказват на територията на природен резерват за пингвини. Пингвините са твърде леки, за да активират мините и живеят щастливо в зона без хищници. Смята се, че популацията им е около 1 милион.

Островите са обект на вековна вражда между Аржентина и Великобритания, която през 1982 г. ескалира до Фолкландската война. Аржентинците разполагат над 20 000 мини на островите, за да откажат британците да предявяват претенции към острова, но въпреки това британците печелят и днес островите са тяхна отвъдморска територия.

Самите острови имат население от малко над 3000 души, като почти всички живеят в главния град Порт Стенли.

Внимание! Пресичат антилопи!

Снимка: iStock by Getty Images

В Южна Намибия освен за красотите на пустините се оглеждайте и за притичващи на пътя антилопи.

Големият Атлантически път

Снимка: iStock by Getty Images

Този знак, който прилича на косата на Барт Симпсън, може да се види само в Ирландия, където обозначава 2500-километровия пешеходен маршрут, наречен Големия Атлантически път, който се простира по цялото западно крайбрежие на страната.

Внимание! Пресичат кенгура!

Снимка: iStock by Getty Images

Австралия е континент на чудесата, в който над 90% от флората и фауната не могат да бъдат видени никъде другаде по света. Кенгуруто е най-прочутия му символ и животно, което всеки турист се надява да зърне, докато е там. Освен в резервати и различни паркове за животни, кенгуруто често се появява и по пътищата, затова в Австралия знакът "Внимание! Пресичат кенгура!" може да се види на много места.