Лятото е най-чаканото време от годината - отпуска, плаж, коктейли, бриз и безгрижни слънчеви дни...

А когато наближи краят му, редно е да го изпратим с почести - с нещо наистина запомнящо се и екзотично, като пътуване например.

Само директни полети: Прехвърлянето по летища никога не е било сред приятните неща при пътуване до далечни дестинации, но покрай пандемията почивките с директни полети станаха още по-популярни. Затова и следващите идеи са само за екскурзии и почивки с чартъри.

На плаж в Рас ал Хайма (OAE)

Снимка: iStock by Getty Images

Чували сте за Дубай и Абу Даби, може би сте и ходили там. Време е да откриете и Рас ал Хайма - най-северното емирство от седемте, които формират ОАЕ.

Ако отивате на почивка в Рас ал Хайма, със сигурност ще се озовете при едно от чудесата на емирството: изкуствения архипелаг Ал Марджан. Той се състои от четири острова с форма на корали, върху които се издигат футуристични хотели, нощни клубове, жилищни сгради и туристически атракции. Идеалното място за лукс, спа и гледки към Персийския залив от инфинити басейна на хотела ви.

Можете да избирате между Рас ал Хайма или комбинация от Рас ал Хайма и няколко дни в Дубай.

Кога: всяка сряда от 1 до 23 октомври

Вижте почивка в Рас ал Хайма!

Вижте почивка Рас ал Хайма + Дубай!

На море в Агадир (Мароко)

Снимка: iStock by Getty Images

Мароко има много страни и една от тях е извън всякакви стереотипи. Град Агадир е най-популярният плажен курорт в страната и място, което има особено близка до европейската атмосфера. Ще имате на разположение 10 км плажна ивица със златист ситен пясък и редица закътани плажчета, до които се стига лесно. Агадир е и популярно място за каране на сърф, а шумният и пъстър Маракеш е достатъчно близо за еднодневна екскурзия - и това ако не е епично закриване на лятото!

Кога: всяка сряда от 21 юли до 6 октомври

Вижте почивка в Агадир, Мароко!

Обиколка на Сахара (Мароко)

Снимка: iStock by Getty Images

Туристите се стичат на определени места в Мароко, но голяма част от страната остава непозната за обикновения посетител. Тези, които са настроени за приключения, могат да си подарят едноседмична обиколка из някои от най-изумителните градове и скрити села в пустинята Сахара.

Някои от забележителните спирки по маршрута включват известния с производството си на шафран Талиуин, невероятния скален град Уарзазат, оазиси с финикови палми, берберски села, скали с изумително запазени вкаменелости в тях, каньон с издигащи се на над 300 метра скали, магическия Маракеш, както и снимачните площадки на редица холивудски продукции като "Мумията", "Гладиатор" и други.

Кога: всяка сряда от 21 юли до 6 октомври

Вижте обиколка на Сахара в Мароко!