Ако попаднете на описанието на хърватския остров Галешняк, може да ви се стори, че там няма никакъв смисъл да се ходи. Островът е малък, необитаем, няма изумителни природни чудеса, само трева и ниски храсти.

Защо тогава толкова много туристи, които посещават Хърватия, се изсипват там?

Тайната е в неговите очертания. Погледнат отвисоко, той има почти перфектна сърцевидна форма.

Вижте снимки >>>

Този факт остава неизвестен за масовия турист до 2009 г., когато ентусиасти забелязват Галешняк на картите на Google Earth.

Ако трябва да сме точни, формата му не е откритие на Google Earth, тъй като около 200 години по-рано картографите на Наполеон го описват много точно в своите атласи. Но кой ли по онова време се е интересувал от романтични острови!

Снимка: iStock by Getty Images

В наши дни островът е известен като Островът на любовта и е хит сред желаещите да предложат брак, да празнуват годишнини или просто да прекарат приятно време с половинката си.

Мястото се посещава почти само от двойки, което му създава невероятна атмосфера.

Снимка: iStock by Getty Images

Въпреки интереса на туристите, тук все още не са изникнали бийч барове и будки за сладолед. Галешняк си е диво и донякъде усамотено място (второто е въпрос на късмет).

Има няколко плажа с малки камъчета, които определено не са сред най-добрите в Хърватия. Затова пък водата е кристално чиста и чудесна за плуване.

До Галешняк можете да стигнете с лодка или яхта под наем от съседния остров Пашман или от Задар.