Две години след началото на пандемията най-известният парк с лалета в Нидерландия - Кукенхоф - е готов отново да отвори вратите си за посетители.

Официалното откриване е планирано за 24 март, а топлото и слънчево време в страната от последните дни е предпоставка за много цъфнали лехи, които да посрещнат първите посетители.

Въпреки че от 23 март Нидерландия отмени повечето от COVID ограниченията в страната (включително изискването за представяне на тест или ваксина от чужденците на границата), в парка все пак ще има ограничение от 45 000 посетители на ден.

Пред холандските медии директорът на парка Барт Симеринк обяви, че в предишни години е имало дни, в които Кукенхоф е посещаван от над 60 000 души, което е твърде много като за сегашната ситуация, в която пандемията още не е официално зад гърба ни.

Разгледайте снимки от Кукенхоф в галерията >>>

Кукенхоф е пролетна градина, която всяка година отваря вратите си за осем седмици, докато сред лехите, горите, поляните и мостчетата ѝ цъфтят няколко милиона засадени на ръка луковици на лалета, минзухари, нарциси и всякакви други сезонни цветя.

Кукенхоф се намира край градчето Лисе, лесно достъпно от Хага и Амстердам. Преди да стане парк, е бил градина към кухнята на графиня Жаклин, където тя отглеждала подправки и билки.