Преди да тръгнете към този плаж, подгответе се със заредени батерии и достатъчно памет на фотоапарата си, защото ще искате да направите много снимки.

Плажът Анс Сорс д'Аржан (Anse Source d'Argent) се рекламира като най-снимания плаж в света и дори и това да не е точно така, със сигурност е най-сниманият на Сейшелите.

Вижте фотогалерия >>>

Огромните гранитни боулдъри на брега, заобиколени от синьо-зелените райски води и белия, фин като пудра пясък са идеалната комбинация, която посетителите запечатват с фотоапаратите си.

Морето тук е плитко, тъй като плажът е защитен от коралов риф. Мястото не е подходящо за гмуркане (освен при много висок прилив, но дори и тогава не е сред най-добрите места за гмуркане на Сейшелите), но плитката и топла прозрачна вода го прави идеален за семейства с деца.

Плаж Анс Сорс д'Аржан, Сейшелите

Снимка: iStock by Getty Images

Преди да тръгнете към остров Ла Диг, проверете часовете на приливите и отливите, тъй като по време на прилив плажът може целият да бъде погълнат в морето.

Самият плаж често се използва за сватбени церемонии, които се провеждат в изграден от естествени материали павилион направо на пясъка.

Плаж Анс Сорс д'Аржан отвисоко

Снимка: iStock by Getty Images

Анс Сорс д'Аржан - най-сниманият плаж

Снимка: iStock by Getty Images

Често е и пренаселен - плажът е дълъг около километър и е широк около 20 м, а интересът към него е огромен заради славата му. Ако искате да си направите снимки без тълпи или да се насладите на плажа само за себе си, трябва да сте тук преди 10 сутринта.

Анс Сорс д'Аржан се намира на остров Ла Диг, на около 2 часа с ферибот от главния остров Мае.

Сейшелите, които дълго време останаха със затворени граници, обявиха, че официално приемат туристи от 25 март 2021 г.

На Анс Сорс д'Аржан са снимани сцени от редица филми като "Крузо" и "Корабокрушенецът", както и рекламните кампании на "Бакарди" от 90-те.

Плаж Анс Сорс д'Аржан, Сейшелите, почти изцяло погълнат от прилива

Снимка: iStock by Getty Images