Светът е пълен със стотици красиви плажове и всяка година се организират какви ли не класации за определяне на най-красивите и най-райските сред тях. Има един конкретен плаж обаче, който с удивително постоянство печели награда след награда в тези категории.

Намира се на Карибите и сякаш е излязъл директно от мечтите - това е плажът Грейс Бей в островната държава Търкс и Кайкос.

Ако досега не сте обмисляли тази дестинация, вече имате поне една сериозна причина да го направите. Грейс Бей печели първо или второ място за най-красив плаж на Световните награди за туризъм и на TripAdvisor 19 пъти за последните години!

Разгледайте снимки от плаж Грейс Бей в галерия >>>

Самият плаж се намира на остров Провиденсиалес - наричан накратко Прово, трети по големина в страната и най-популярен сред туристите.

Снимка: iStock by Getty Images

Грейс Бей има най-божествения копринено мек бял пясък, който в продължение на 5 км се мие от тюркоазените води на Карибско море.

Тук морето е спокойно и прозрачно, няма водорасли, скали и замърсявания, тъй като на километър навътре в морето има коралов риф, който спира големите вълни. Това прави плажа перфектен за семейства с деца и за тези, които се учат да плуват. 

Грейс Бей е рай за почитателите на водните спортове - плаване с каяк, парасейлинг, гмуркане. 

Снимка: iStock by Getty Images

Снимка: iStock by Getty Images

В крайбрежните води плуват много риби, делфини и морски костенурки - любимци на туристите.

За да остане толкова хубаво, мястото е защитено като част от национален парк Принцеса Александрия. Туризмът тук се развива в хармония с природата, като двете се допълват по съвършен начин. На плажа има няколко луксозни хотелски комплекса, състоящи се от хотелска част, вили и семейни къщи в карибски стил. Някои от тях са с достъп само за възрастни, а други са предвидени за семейства и имат аквапаркове и куп занимания.