Морето е голямата любов за много хора.

Когато става въпрос за любов и вода, трудно нещата могат да станат по-буквални от тези острови във форма на сърце, които събират влюбени двойки и почитатели на красотата на природата от цял свят.

Ако търсите място за предложение за брак или изолиран остров, на който да се прекарате романтично време с половинката си, вижте следващите острови, които природата е сътворила във форма на сърце. 

Най-близкият се намира на Балканите, за най-далечния ще трябва да пътувате до Австралия. 

Разгледайте галерия >>>

Сърцевидният риф на островите Уитсъндис, Австралия

Сърцевидният риф на островите Уитсъндис, Австралия

Снимка: iStock by Getty Images

Това е може би най-известният остров сърце в света.

Сърцевидният риф е част от Големия бариерен риф при островите Уитсъндис, разположени покрай брега на щата Куинсланд в Австралия. Рифът е съставен от корали, които естествено са се оформили като сърце. Най-добре се вижда от въздуха, като се предлагат полети с хеликоптер или хидроплан.

Плуването и гмуркането при самия Сърцевиден риф е забранено, тъй като се намира в защитена зона.

Галешняк, Хърватия

Остров Галешняк, Хърватия

Снимка: iStock by Getty Images

В продължение на векове остров Галешняк, недалеч от хърватския курортен град Задар, си е бил най-обикновен остров. Но през 2009 г. хората виждат през Google Earth неговата форма отвисоко и така мястото се сдобива със своите 15 минути световна слава.

Днес Галешняк е известен като Острова на любовта и макар на него да няма нито населени места, нито заведения или дори хубав плаж, той е място, на което се стичат стотици влюбени двойки. Островът е видял много медени месеци и предложения за брак през последните 20 години.

Островът Сърце, Малдиви

Остров Сърце, Малдиви

Снимка: iStock by Getty Images

Малдивите са съставени от над 1100 острова и атола. Формите и размерите им са най-различни, но един от тях е известен като остров Сърце (Heart Island).

Той е ненаселен и се използва предимно за еднодневни пикници и разходки с лодка на туристи, почиващи на близките населени острови. Мястото е с прочутия бял пясък, характерен за Малдивите, а около него има подходящи места за шнорхелинг.