Турските авиолинии ще са с ново име - също като Турция

Промяната е част от мащабна кампания за смяна на името на Турция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А каква ще е новата дума за турчиля?

Най-популярният език в света - английският не съдържа буква u /у латинско/ с двоеточие /умлаут/. Това ще бъде технически проблем, турците ще трябва да се примирят с изписване като Turkiye. В България и други страни се пише на кирилица и изписването Тюркийе няма да е особено точно защото буквата ю не отразява произношението на съответната турска гласна. Освен това, на български трябва доста да си изкривим езика, за да произнесем Тюркийе и ще трябва да сменим рода на името /от една Турция вероятно на едно Тюркийе, вероятно разговорно ще стане Тюркието/. Не е ясно как трябва да променим прилагателното турски. За нас е по-важно да поискаме Турция да смени името Булгаристан на Булгария.

Ама англичаните имат сранно чувство за хумор.Това с пуйката е доста смешно и гадничко, а пуйчовците винаге си били съюзници на англичаните още от 17-18 век, а а нглетат така гадно са ги подредили.Английски хумор, сър.....пардон ага

Това не е ново - и преди така си се казваха турските аеролинии имаха там и един офис на Стамболийски според мен беше

Едно време беше Тюрк Хава Йолларъ /т.е. турски въздушни пътища/, а сега ще стане Тюркийе Хава Йолларъ и вероятно няма да се превежда на английски.

А като нашето е Bulgaria - защо на тяхното летище ни пишат Bulgaristan?

Турците имат навика да добавят на нетурски названия /като Сърбистан, Хърватистан, Юнанистан /Гърция/ и др./ наставката -стан, а самата Турция няма такава. Най-добре е да станат Туркестан, и без това много хора им викат така.

Тия нямат ли си други проблеми, ами ще пребоядисват къде 250 или 300 самолета? Иначе съм ползвал полетите им и съм доволен.

Никой нормален европеец (а и не само) не може да им произнесе тъпото име! На всичкото отгоре е и много дълго - просто не става ! А пък и според мене едва ли е най-големия проблем в държавата им е името на авиопревозвача ама те си знаят...

Просто ще стане "Ти Ейч Уай". Те американците не си правят труда да произнесат пълното име на Лос Анджелис, което съдържа само две думи, а да произнесат Тюрк Хава Йолларъ е просто абсурд.

Türkiye Hava Yolları Това се произнася "Тюркийе Хава Йолларъ". Интересно как ще си изкривят езика да го произнесат 90% от западняците. Просто ще му измислят някакъв начин, по който да го произнасят и който няма да звучи автентично. Особено последната дума. На Запад имат проблем с произнасянето на звука "ъ".

Ей мустак не барай името то е свешено

ЕРДОГАН даже НЕ Е турчин баща му е ГРУЗИНЕЦ черкезин от Батуми а майка му арменска горска ЕВРЕЙКА

пак си е Пуйка..

Курлю-курлю! Пак си звучи като мисирка!