За честта на един златен Блек Ангъс, няколко грама рибай или колко струва да си угодиш

Три пържоли се превърнаха в такъв казус, че дори "сготвиха" телешкия стек като новия враг на българския турист. Как една пържола се превръща в толкова скъпо удоволствие?

Обратно в новината

Коментари - За честта на един златен Блек Ангъс, няколко грама рибай или колко струва да си угодиш | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Храни от хлебарки и насекоми. Това ви е бъдещето, гои. Нормалният телешки стек ще струва колкото тези. Щото няма да го има. А тези ще са за богоизбраният елит на Давос.

Всяка средно добра свинска, пилешка или пуешка пържола е в пъти по-добра от прехваленото говеждо Блек Ангъс. Чисто злоупотреба с име и марка. Да не говорим, че на Запад, където ядат такова говеждо, то не е изобщо скъпо, точно защото е масово и НЕ е по-добро то другите меса. Ама тука на - булгаристанска му работа, все едно позлатено го готвят.

Рибай стека на морето е като цената на енергията - 60% пренос и 40% ток: 10% месо и 90% преживяване. Иначе ДДСто трябва да им е ковидно, че още страдат за умрели пациенти. Халюцинации някакви.

Имал бол пари - платил...

Авторът на статията дълбоко греши по отношение причината за гнева на българина, а тя е в 9%ДДС с което нашите държавници са преценили че трябва да се облагодетелстват и потребителити и доставчиците. Горещо препоръчвам и на държавниците и на автора да посети щандовете за сирене и кашкавал в кой да е голям магазин и да види какво купуват родители и пенсионери и то с 20 %ДДС. ...И докато гледа нека си зададе въпроса ЗАЩО кашкавалът е нарязан на парченца от не повече от по 200-300 гр.

Нищо не разбирате! Не е месото скъпото, а преживяването! Не, че месото е евтино, просто тука трябва да наблягаме на духовните ценности, които не подлежат на отчет и конфискация.

Стига вече словоблудство по темата. Никой не твърди, че не може да има скъпи стекове и въобще скъпи блюда! Тук става въпрос за следното: мизерна кръчма на плажа, вързана към онзи отходен преливник, който преди 3 дни напълни плажа с фекалии, превръзки, маски и найлонови пликчета, та такава кръчма, индобългарин по къси гащи, който не може да чете и разбира български, не че ще се оправи на английски и... такъв стек. Това е ненормалното. Ако не го схващате и продължавате да помпите "темата" , то вие сте по-долу в развитието си и въпросния индобългарин тип "Jivee mi se".

Лично се уверих в интелекта на въпросните баби от близкия магазин. Те ги лъжат, ония скимтят и не смеят, а и не знаят как да противодействат. За това са си виновни основно самите.. баби. В хранителните вериги има масови нагли нарушения, но тъпия електорат е в амок и плаща квото му кажат без да упорства. Тъп народ.

Оня палак със сплъстената коса си е поръчал рекламна статия...

Само не разбрах защо пушеше в ресторанта.

Не следва да се облекчават с 9% ДДС такива дето предлагат и муат рибай за по 200 кинта на 100 грама

Прочее ако го вържа с новината от днес, положението с назначаването на онзи голфаджия за банкер в БНБ е същата шитня като с тези стекове. Там ролята на фекалния колектор изигра НС с решението си да го назначи на тази висока позиция!

Ахам, значи викаш нема значение стека, важното е в коя кръчма се сервира. Сега те разбрах.. през рибай стека се правят едни специвични трансакции на пари, които трябва да са достъпни само в определени ресторанти. Даже конкретни. Не може всички да прибират хей така пари от "преживявания".

На открито е

Предлагам да върнем ДДС на 20% само за рибай стековете. Но само за неамериканските. За американските да си важи 9% ДДС.

Щом Вие така и Ние така - Няма да ви ходим по ресторантите , няма да Ви ядем скапаното месо , пълен бойкот и си го яжте сами ! Хората могат и с баничка да се нахранят - Това телешко си го наврете където искате - Ай сиктир !! Той целия Ви живот е осмърдян , за някакви префърцунени "изживявания " ми се прехласвате - Я се огледайте около Вас какво става бе хора - Тези стекове ли са Ви най-големия проблем ?!

Някой ще ми каже ли колко средно тежи порция суров рибай стек бляк ангъс? 1.4кг за три порции ще да е "живо тегло" не сурово месо.

Хубава стату. Сега остава да се уверим, че това което ни предлагат в БГ ресторанти по морето за тези пари , наистина е елитно месо, а не обикновено от витрината хипермаркет.

яд ли те е селянино

Същото е като ароматизираната n-пластова фина тоалетна хартия за нежни задници.

500 гр

Със сигурност е Black Angus, защото рядко си го купуват неграмотни цигани и всеки опитвал това месо човек ще го познае.

Язе имам един фундаментален въпрос. Рибая от мраморното Кобе има ли специална техника за изсиране или се изсира по стандартната техника като пръжките с лук.

Така ли викати вече вие, чиито родители са от село, но са се преместили в града преди да се пръкнете?!

май не си ял хубав телешки стек

Тези прехвалени ресторанти са на политици или местни дерибеи и затова ги галят с ниско ДДС , а с Вашата селска първенющина им пълните джобовете още повече , затова те ще карат Бентлита и ще си купуват имото по разни острови , а Вие ще прглъщате като крокодили прехвалените им пържоли ! Плащайте - проблема си е Ваш !!

Сега 2 месеца ще има статийки-оправдания за "колегите"... Хубаво общодостъпно месо в България НЯМА. Ако искаш - трябва да си уредиш едва ли не канал, за да си го доставяш... Я приятел с ферма, я 3-4 фирми, които още не са се изкалпазанили. Пък ако решиш да си внасяш, ще ти излезе двойно на международните цени, така че няма смисъл.

Така ли викате.

Къде сме ние къде е света?! Кой както иска да го разбира. Да се сравнява, а в случая не се и сравнява, но е ясно на къде отива статията една мутренска кръчма на омирисания кей във Варна с повечето от заведенията в статията е меко казано смешно. Ми да иде оня плазмодий при турчина да му покаже как се сервира, такова скъпо месо и се взимат много пари, а не само да искат да прибират пари от месо с неясен произход и грамаж. Знаете, ли колко пъти в чужбина са ме "удряли" в грамажа, точно нула пъти и то за същите цени като в нашите кръчмета, но много по-качествена стока. Защо там стоката е по-качествена и е на същата цена, като в български магазин с некачествена стока ами питайте държавата и нейните служби.

Точно така Готвачо! Мизерен ресторант да предлага Рибай стек е като бардак да ти предлага романтична вечеря. С други думи - пълна бутафория!

Най-добър е стек Т-бон. Съдържа месо от бонфилето и контрафилето.

Царят е гол.

Жалко Бай Ставри ама наистина си селянин :) / с диагноза/ не с произход ама той комплекса не прощава :)

против тумори и хемороиди!

най-добър е стека от хубава порода крава. Ял съм скапан рибай и т.-бон стекове купени от български магазин за телешко месо, както и съм ял същите пак от такъв магазин, но други породи крави. Много е важна породата и храната за животното.

и гроздето е зелено

Днес ще си в ролята на поредния глупак на когото про боно ще обясня защо не е прав. Значи можеш да си купиш такъв стек и да ти го сготви баба ти вкъщи, с боб. Всеки сам избира как и за какво да харчи парите си. На такива стекове не се предлагат в плажна кръчма или на село в хоремага. По простичко за тебе, и ви си имате някоя повлекана на село дето ви пуска за 1 ракия, но никога няма да си поръчате елитна проститутка, като тези В Женева или Дубай. Пак става въпрос за оказване на сексуални услуги, но вашата повлекана няма да отиде да ги прави в Женева за 1 ракия, както и тази от Женева няма да дойде при вас на село. Иначе никой не може да ви забраните да искате да живеете красиво. "Jivee mi se" и това е. Други въпроси имаш ли?

По-лошо, царят беше пенетриран и му показаха фотото как лежи по очи завит с чаршаф...

Насрахте се с тия телешки пържоли.... яжте си ги. и някой насран готвач, дето си вика "шеф" като вземе да дрънка как трябвало да различавам стек от пържола.... явно не знаейки, че на стек е английската дума за пържола :)

Това говедо ще е с дръпнати очи и жълто на цвят , специялна селекция.

Докато има овце , ще има и вълци ! Никой не Ви кара да ходите по такива заведения , хотели и т.н. ! Щом сте готови да си дадете всичките пари на кредита с който сте се набутали , само защото сте били отпуск за една седмица , винаги ще се намерят хиени , които да Ви ги вземат ! Остатъка от годината Вие ще мизерувате със спомена за лукса за един ден и ще Ви гонят ЧСИ -тата , а тези ще забогатеят още повече , защото Вие не сте единствените балъци за сезона !!! Глупоста отдавна вече струва много скъпо , така че мислете , а не се поддавайте на глупава снобарщина , защото това няма да Ви направи нито по-велики , нито ще впечатлите някого !!

За добро изхождане препоръчвам 200мл резлива боза на гладно рано сутрин. А за добро храносмилане препоръчвам по 20 капки от моето най-ново постижение в тази област "Доктор Жлъчко" след всяко хранене или след всяко пиянско повръщане. Ползвайте "Доктор Жлъчко" ежедневно, за да нямате проблеми с дебелото черво. За добро изхождане - боза и "Доктор Жлъчко"!

Аз купувах от на достъпна цена от Фьотекс, но не съм сигурна, че ги приготвям добре.

Абе, само искам да ви кажа следното: много скоро мисля да се махна от тая държава, в която три пържоли з аобщо 500лв предизвикаха по-голям интерес от това, че българчета отнесоха купчината медали от олимпиадите по химия. Как бе, как може да сме толкова прости?

Така е бай Ставри. Най-доброто средство за алтернативно забърсване е и си остава класика в жарна - нарязани листи "Работническо дело"! Мастилото от печата има дори антибактериално действие и успокоява лигавицата на дебелото черво.

Ганьо решил да се прави на богаташ. Дори не погледнал менюто ами директно са изцепил защото е много велик. Пък после ужас ама защо толкова пари. Знаете ли от колко заведения съм си тръгвал заради ценоразписа в менюто? Там си е написано всичко- ако не беше написано в менюто да се оплаква. А пък за смешника долу- предполагам ти на море ходиш с консервите в сака. Ами съжалявам в който и курорт да отидеш по света цените са двойни и тройни.

Най-вкусното телешко месо е от Късорого родопско говедо! Въпреки че няма мрамороидност като от японските крави то е много по-сочно от ангъс или абърдийн! А още по-недоатижимо е млякото на късорогите животни. Освен че е маслено е и с най-висока хомогенизация на маслените молекули от всички млека изследвани млека. Стои като сметана още като се издои. Отделно подобни животно с с най-високата рентабилност фураж/продукт.

Ако е хубав стека не може да се сбърка стига само да не го препечеш и да стане сух. Както е по дебелите книги за нула време става и вътре суров задължително. Като хапнеш трябва да ти се топи в устата. Ако не е така значи са те метнали, нещо нормално за бг. търговеца.

Нямаш пари не си угаждаш. По твоята логика що е толкова скъпо на френската Ривиера или защо е толкова скъпо да почиваш на мали и хавайските острови.

Няма никакво значение как ги приготвяте госпожо. Важното е да се харесат на този, на когото ги приготвяте. Храната е само прелюдие към секса.