За честта на един златен Блек Ангъс, няколко грама рибай или колко струва да си угодиш
Три пържоли се превърнаха в такъв казус, че дори "сготвиха" телешкия стек като новия враг на българския турист. Как една пържола се превръща в толкова скъпо удоволствие?
Обратно в новинатаКоментари - За честта на един златен Блек Ангъс, няколко грама рибай или колко струва да си угодиш | Trip.dir.bg
14:33 | 03.11.24
17-11-2017
20-11-2018
Коментари
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:
Веселин (нерегистриран)
Не пържолата е скъпа, а обслужването!!! Защо заведението продава на бройка по 500гр., а цената е на грамаж и то по 100 гр.? Измамници!
На бас, че авторката е (нерегистриран)
симпатизант на ПП-ДБ и лично на Кирчо - харвардския бизнесмен, също и подкрепя идеята да бъде променен 3-и март... Твърдо е за Истанбулската конвенция и прайда!
Стекккк (нерегистриран)
Стига сте ни занимавали с глупости,търговците са измамници.Цените са за порция не за грамаж в ресторантите.Все едно да продават бирата на грамаж.Фиксира се крайната цена.Тия мухлювци ако обявят цена от 150-200левчета никой няма да влезе в ресторантчето.Измамници това е.
Яж си кебабчетата (нерегистриран)
Явно не си ял рибай стек
Супер тъпа статия (нерегистриран)
Единственото, което иска да подчертае е, че трябва да плащаме за златен черен Авгъз и да си траем! Така било в слободния свят!
Дтуг (нерегистриран)
Айде стига с тази дъвка. Някакъв мухльо отива в умирисан ресторснт. Той не може да чете пък те обичат да мамят това е! Превърнахте го в национална трагедия!
Трагедията е, че ни мамят, (нерегистриран)
както на едро, така и на дребно и искат да минава за нормално!
Да и (нерегистриран)
трагедията е, че наЩе кръчмари, чули не до чули, видели, недовидели, сервират ангъси и рибайки на всеки случайно влязал да хапне 2 кебапчета...
hpi (нерегистриран)
Какво ви интересува как си вади хляба. Важното е ,че в ресторанта мамят и утре вие може да пострадате. Това не е магазин, цената трябва да е за порция. В министерството да не се ослушват ами да издадат заповед !!!
... (нерегистриран)
Не само ресторанта, а и ресторантьорските сдружения мамят! И плашат със съд клиентите!! Плащай и мълчи!
Бйл (нерегистриран)
Разбрах че е прецакан яко. Бакшиш не оставям защото така убиждам алчн. Шеф готвач че не плаща достатъчно на келнерите и те просят за бакшиш да вържат двата края.
Да бе, така е! Съгласен съм... (нерегистриран)
Само че, обзалагам се на каквото кажете, че това, което е получил въпросният клиент, няма нищо общо с нещата, които показвате на снимките... Човек обикновено знае на каква категория заведение отива, и е достатъчно наясно дали да си приготви 30, 100 или 1000 лв...
Сатир (нерегистриран)
оссо буко стека е италиански. Те това е нивото на коментиращите!!!! Осо буко е Френска рецепта за приготвяне на месо от телешки жолан с кокала. /Подбират се средни парчета/
/ (нерегистриран)
Осо буко е телешки джолан с костта, нарязан на шайби. Може да се приготви по най-различни рецепти. Най-популярна е по милански, задушен с зеленчуци.
Граждянин (нерегистриран)
Хахахаха хахахахахахаха, ако буки френска рецепта, хахахахаха, от 15г. Живия във Франция и не съм го чувал това, но щом казваш....даже самата дума е на италиански- означава бедренна кост. Разходи около Флоренция и започна да разправяш как ако буки е френска рецепта, хахахахаха
uf (нерегистриран)
викам, сатир ,да вземеш да се поограмотиш малко
/ (нерегистриран)
Чуждопоклонници. Яжте джолан на фурна, както някой препоръча. Може с боб или кисело зеле.
Пешо (нерегистриран)
Вие още ли вярвате, че някой във Варна е продал на клиент стек ВАГУ или нещо подобно? Този трябва да е за освидетелстване, няма такъв сервитьор или ресторантьор. Особено на клиент от малцинствата или на чужденец... Абсурд.
Безвъзмезден (неплатен) джурналист (нерегистриран)
Не става въпрос за цените, а за начина на предоставяне на данни към клиента: Порцията е ??? грама? - между 150 и 250 гр. е самият стек. - обяснено ясно и разбираемо. Продаваме порцията според грамажа на стека + гарнитурата. Ако желаете може да Ви предоставим и по-големи стекове, разбира се със съответната цена. Иначе излиза, че ще продаваме както ни дойде. Това не е месарница, за да си избереш парче месо, пък било то и за 10 000 $ от цялата тъпа крава от Япония. Изборът ще бъде на купувача. В заведение за хранене не се допуска такъв тип продажби.
гост (нерегистриран)
За сведение и рибата в ресторантите я продават на цена за 100гр. Но никой не реве за това. Да се научи да чете този юнак и ако нещо не е ясно да пита! Не е толкова сложно!
lu4ka
Без значение от цената, много ми е интересно, може ли ресторантьорът да докаже, че това което е продал на клиента е Блек Ангъс рибай стек? Трябва да има фактура за покупка, с отбелязани килограми и цена за килограм. Количеството на купеното телешко трябва да отговаря на продаденото , което може да се установи по касовите бележки на поръчките. То па' не е чак толкова сложно, ама ако собственикът на ресторанта е лъжец, трябва да го изтипосат на 6 квадратни метра плакати по морето.
mc (нерегистриран)
Е.ати тъпата статия. От нея само разбрах, че по света телешкото навсякъде е по-евтино от в България. Само за справка - в Щатите, във веригата Texas Roadhouse, която редовно посещаваме със семейството ми когато сме там, за 70 долара ( без бакшиша ) получаваме 3 рибай стека от по 250-300 гр. + 3 sides по избор + купа с канелени хлебчета, които да дъвчеш докато чакаш основното + огромна салата от пържен лук направен под формата на кактусов цвят + килограми безплатни фъстъци, които всеки чопли и хрвърля обелките по пода + литри студен чай. С бакшиша сметката отива към 90-100 долара. Ама това е за 3-ма човека. И пак е далеч от алчнотията на БГ ресторантьорите.
Bg бг (нерегистриран)
Кофти сравнение правиш. В щатите този стек не е внос а местно производство, както в Италия например оссо буко стека е италиански. Ако си поръчаш италиански стек от месо внос в Италия в Тексас цената няма да е същата
Абе моме ти верно ли (чак сега ти прочетох брътвежите) (нерегистриран)
Сравняваш Кобе стейкове с пръднята гарнирирана със сотиран компир, лук и печена чушка от видеото на човека (било то и ром) който си плати като пич без да пребие персонала за тази гавра? Всичката тази помия сервирана в потна кочина маскирана като ресторант на брега на морето?!?!?! Наистна не сте в час.
що (нерегистриран)
нещо ми подсказва, че умрялата крава, дето са сервирали във Варна, е с български произход
нормално е (нерегистриран)
Българският ти вътрешен ИНСТИНКТ - Той ти говори !
И (нерегистриран)
Защо дрънкат за кулинарна култура. Всичко е и въпрос на вкус. Не обичам говеждо и не ме интересува с каква мраморност е. Не си го поръчвам и не го ям. Нито пък купувам говеждо за в къщи. Е, може да си направя телешко варено някой път. И защо свързват интелигентността с някакви си стекове. Много важно, че били от Япония.
Някой (нерегистриран)
От как се помня, баба ми все такива стекове ядеше и за обяд и за вечеря! Другата ми баба също....
Ехааа (нерегистриран)
На това му се казва НЕсправедливост в този живот - На теб и двете ти баби са яли едно и също , а моите цял живот на качамак !!
Румен Американеца (нерегистриран)
Най-добър канадски Ribeye steak, aма перфектен, топи се в устата като го приготвиш medium-rare, го поръчвам и с доставката ми излиза 65 лева на килограм. Всичко друго е шменти капели.
Rojo (нерегистриран)
Откъде го поръчваш,че да си взема и аз.
Простака (нерегистриран)
Въх малий, тва върви с качествено вино от рода на расло на тучни ливади, пекло се на слънце в френската ривиера в лозе пълно с трюфели, с мирис на п-ча въшка (френска естествено, ква друга) о прочее с гарнитура от някаква брутална изгъзица и ако само пържолата е 500 лева то виното и гарнитурата са още по толкова. Не ми се ще да си напрягам въображението за тях аз пидам по най обикновените неща, пържола от обикновено теле шопска салата, малко пържени картофи и вино от памид биха ми задоволили изтънчените гастрономически възприятия хахаха
Бг bg (нерегистриран)
От статията става ясно че в най добрия ресторант в европа, този в Дъблин, този пържола с грамаж 453гр струна 61 евро, тоест 120лв. За три пържоли цената ще е 360лв, за месо с доказано качество и ресторант номер 1 в европа...
Gosho Pora (нерегистриран)
61 евро, тоест 120лв. windows calc .
Аз (нерегистриран)
Смесвате темите! Скъпа храна винаги е имало, тук въпросът е дали е била посочена ясно цената в менюто и ако не е, защо? Ако използваме трикове, за да "ден година храни", тогава скоро българския летен сезон наистина ще трае само един ден! Никой не коментира дали и колко струва месо от този вид!
Бравус! (нерегистриран)
А сега след обучението, което ни предоставихте, нека собственикът да докаже, че пържолите за 640лв. са с качество, описано в тази статия. Нека проверката да продължи и да ни споделят резултата. Но защо ли ресторантьорите искат проверката да се прекрати? Може би знаят резултата предварително?
:) (нерегистриран)
То и ние знаем.
Фънк (нерегистриран)
Не ми давайте телешкото в Лидл за пример понеже е трагично, много старо и жилаво. Говорим за цени на прясно телешко. Освен това никой не се усеща, че в България няма кой да гледа телета и излиза скъпо. Пробвайте да намерите телешки стекове в нормалните месарници. Най много някой шол. Така се формира цената. На Запад е по евтино защото там гледат и внасят в огромни количества и затова пада цената. За нашенците това месо е скъпо и никой не го внася почти и оттам идва високата му цена. Ама е по лесно да се плюе без да се мисли. Да не казвам, че има сумати ресторанти в които хубав рибай може да се яде за 40-70 лв парчето. Ама като искаш Блек Ангъс или Уайгу ще се бръкнеш повече естествено. Ама иначе гроздето кисело казала лисицата...
kkk (нерегистриран)
забелязал съм че простите хора с пари са спецове по кетодиети, разделно хранене , авокадо, халапеньо и малоумни сплитове във фитнеса . гледах някаква скотеса в черешката на тортата , дето разправяше как била отслабнала, все едно някой го интересува . всичките и изречения почваха с 'аз'
Коко (нерегистриран)
Да де, но в центъра на Виена два пъти по-евтино. И пак месото внесено от САЩ. Какви са режийните разходи на един ресторант във Виена? Наем, персонал, консумативи? И какви са в тази нашата беднотия, дето персонала не го и осигуряват даже. Каквото и да сравняваме - БГ Ресторантьорите са абсолютни измамници, както всичко друго в тази тотално абдикирала държава.
?!?! (нерегистриран)
От целите излиания на Галето, единственото което става ясно е, че нищо не разбира от ресторантьорство! Момето се опитва да ни обяснява надутите до спукване цени във Варна и не само там с японското качество!
И какво излиза (нерегистриран)
"Ако посетите F. X. Buckley (най-добрият ресторант в Европза за стекове) ще платите за стек от 453 грама 61 евро - 120 лв." В мазут - 150 лв. Не че оправдавам циганина. Той много добре си е направил сметката и натрупа популярност. Говоря чисто за цена-качество и защо после българинът търси Турция и Гърция.
А и едва ли и трите им пържоли тук (нерегистриран)
са били по 453 грама. Та днес по ТВ министърката им го каза: "Намалихме Ви ДДС-то, а Вие намалихте качеството, а вдигнахте цените."
За толкова са им взели (нерегистриран)
Три стека - 1400 грама.
онЗи (нерегистриран)
Малоумие пълно.
Стършел (нерегистриран)
Образованието му е майката, образованието.....
Чолаковаааа! (нерегистриран)
Галино, ти си пълна мухла! Какви ми обясняваш, ма? Случаят такъв ли беше, като в твойте обяснения ли беше??? Па японската пражола заснела с все японския готвач и лук обстановката.... Е, така ли беше у Варна, ма мухло??!! Тъпанарка, я оди да ти отрежат и на теб от японския стек а ла булгаристан!!!
ььь (нерегистриран)
300гр. от Lidl за 15 лв. Наивно е да си мислим, че друго сервират по престижните нашенски ресторанти
Коко (нерегистриран)
Още по-зле е. Купуват умрели крави от съседни села и ферми и ги правят на кюфтета и пържоли. Ти мислиш ли, че труп на умряло животно тежащо 400-500 кг ще се изхвърли? Помисли пак. Контролът в БГ е нулев, а дори да има такъв, всичко става с подкупи и корупция до последно. Да повярвам аз на Ганьо че ми сервира скъпо месо от 200 лева килото....НИКОГА!
тгж (нерегистриран)
От умрелите и болни животни, както и 40 годишните резерви на далечни държави се правят нашите колбаси. там схемата е на ниво месопреработване. ресторантите имат нужда от документация за произход затова взимат от големите вериги. Лидл има за сега ниска цена, добро качество и документи. Хората в бг плащат за готвач и обстановка.
Колкото и да пишете (нерегистриран)
Факта е че 7lb prime black angus prime rib (блока от който се реже ribeye) е $130 в Costco-то до мен. Или $4.10 за 100 грама - 7.26лв
кратко и ясно (нерегистриран)
А при мен в Сан Диего, замразен в магазина е 10$ за килограм, което прави 1$ за 100 грама.
Хайде да не е точно така (нерегистриран)
Прайм Блек Ангъс. Иначе дай адреса на магазина, паля колата и след 4 часа съм в Сан Диего.
Дедо Мите (нерегистриран)
В Лидъл продават телешки хамбургери, които ги представят за Блек Ангъс.Бива ги,с една купа салата, собствено производство е разкош. Кеф!И аржентинските са хубави.
Стършел (нерегистриран)
.....друго си ена напазаруваш в Лидъл и да отидеш в Гърция на море...друго си е....
Чудомир (нерегистриран)
Нарязаните шунки, луканки и подобни гадости в магазините са точно на цена за 100 грама, на доста места така са и салатите и разните там топли витрини. Даже в топлите витрини е по-хитър номер, имаш наденица на бройка, а до нея - наденица с цена за 100 грама. В баничарниците - една баница за 2 лв, до нея друга, 1.5 за 100 грама.
Ами крайно време е! (нерегистриран)
Да почват проверките!
Без значение колко добро е говеждото (нерегистриран)
Без значение колко добро е говеждото, ако е приготвено от говедо в кухнята не пречи да бъде помия. В 99% от случаите "угаждането" с качествената храна не означава непременно скъпа храна. Куинарните изживявания са свързани по-скоро с уменията на готвача. За това се плаща. А авторката да си завре "елитизма" и поръсковите бълвочи знае къде.
Без думи (нерегистриран)
Разяснителна статия. Нашият ресторант почти се е доближил ,а дори и надминал цените в много световни ресторанти. А дали обслужването и обстановката са били на ниво вече е друг въпрос. Дали и предложеното месо е било с добро качество ,също се съмнявам. Изобщо ,ден година храни, това са нашите ресторантьори . Нормално е да искаме да опитаме нещо различно,щом си плащаме. Важното е ,че после ни се подиграват, ама цигани били, ама пари няма ,ама,ама. Ял, платил, и не се доверявайте на измислени сервитьори и мутренските им собственици.
Избирател на ДС (нерегистриран)
А, бе, ако стека не е от скакалци, червеи и тлъсти ларви, не ми го хвали.
Хапвахме (нерегистриран)
такова японско месце на пазар в Токио (30 евро за минимално количество, и не беше петица) , а после и в ресторант в Кобе (където ги гледат тези специални крави като писани яйца, с масажи и какво ли не за да се разпредели мазнината както трябва и да придобие месото този вид на мрамор). Две порции там струваха 300 евро, това ни беше и на двамата с мъжа ми киоледния подарък. Веднъж в живота, както се казва. Дума да няма, разтапя се в устата.
Много важно! (нерегистриран)
Тук не е Япония, драги, тук е Булгаристан и за това всичко е много, много по-лошо във всички отношения!
Прехвалено е (нерегистриран)
Няма смисъл от такова изхвърляне
Бааа, да си изядеш "коледния подарък" за да се хвалиш после?!?! (нерегистриран)
Добре, че не са ти подарили ватени гащи каквито заслужаваш! Както и да е, тая Коледа можеш да си изядеш подаръка и във Варна! Няма нужда да се въртиш пак над цял свят за да стигнеш да Япония, че руснаците не ви дават да прилетите!
Пак (нерегистриран)
ще ходим през април до Япония, харесва ни просто и има как да се стигне и без да прелети човек над любимата ви Русия. Ватените гащи си ги пазете за вас, явно до тях ви стига въображението.
лили (нерегистриран)
Утре ще обявя на рзботодателя ми ,че цената за работата ми не е в часове, а в минути! Объркал се е :))))))
в гъза боли ли (нерегистриран)
Една кака искала 200 лв за час, аз си поръчах за 5 минути, че бързо свършвам. Така и с човекоминутите и човекочасовете.
Пенев (нерегистриран)
Тия пържоли не са за обикновени граждани. Те са за успели в живота господа: депутати, министри, мутри, крадливи кметове и техните държанки.
ку (нерегистриран)
Тогава само на такива да продава, колко от гореспоменатите, ходаят на пикливото завсение???? Искат да мамят обикновенния човек!
ли (нерегистриран)
От статията не става ясно колко струва българското говеждо! Колко струва в Япония в Европа и дръги места където заплатата на хората е с 200 пъти по висока разбираме. Но защо в българия е такава цената? Съмнява ме от Япония или Австралия да е доставено говеждото, а ако е така значи е залежала стока с мецеци, да не кажа с години, защото няма кой в нашенско да дава толкова пари за да се осмисли вноса на 5 кг месо!
от Закинтос, Гърция (нерегистриран)
А циганина що не е обявил цена за 5 или 10 грама, ами за 100? Как точно реши да обяви цена за този грамаж?
ми (нерегистриран)
На циганина са му показали менюто и цената. В менюто си пише кое и как
Ама не са го претеглили (нерегистриран)
Пред него, нито са му показали парчето. Като е от този тип се носи поднос и кантар или отиваш до хладилна витрина. Не е да ти пльоснат нещо в чинията и да ти кажат - плащай.
зззз! (нерегистриран)
Нусрет Гьокче отдавна се е превърнал в посмешище.
Ама (нерегистриран)
Той си посмешище - Само простите балъци му се захласват на цирковете , но не е луд този който с малко СОЛ прави милиони - Луди са превзетите селяни които плащат прескъпо за подеобни изпълнения , защото ЛУКС-а е начин живот и обхваща всяка сфера от него дори и в ежедневието , но трябва да го поддържаш с огромни доходи - другото е селска първенющина !!
Diki (нерегистриран)
Подвеждаща статия, която започва от пържолите в рапонги, които не са уайгу и прелива към най-скъпите места в света. Ял съм блек ангус в амстердам и лас вегас. В амстердам беше 30 евро за тбон стек огоромен. Аре стига с глупостите.
Чудомир (нерегистриран)
В Амстердам като ядеш t-bone за 30 евро ми се обади. През 2014 горе-долу цените бяха такива, ама това беше преди 10 години. Сега едно бурито ти е 25 евро.
Аре стига ! (нерегистриран)
Ала-бала, ала-бала... Бреййй, станахме А5 японци! Човекът нямаше да се чуди на "сметрката", ако беше предварително да е предопреден, юе ще го хранят по-апонски с японски цени! Изобщо всичко А5 - булгаристанско!
1 (нерегистриран)
От всичките препирни около петститинлевовите стекове се разбра следното: Ревльовците срещу ресторантьорите нямат никакъв шанс да надреват ревльовците ресторантьори. Защото ревльовците ресторантьори знаят как да реват; кресливо. Дай им да реват на ресторантьорите; те само това знаят: Ковид им пречеше, ДДС-то 9 % им е пре-преголямо, 60 на 40 им е пре-премалко, държавата не ги рекламира... Пуста лакомия! ПС Виновните сме ние, че обръщаме внимание на ресторантьорите. ППС Идете в Гърция, идете в Турция, идете в Сърбия, Хърватия! Що ли се занимаваме с ревливи ресторантьори?!
Боцмана (нерегистриран)
Полезното от скандала е, че сега всички българи разбраха, че телешкия рибай стек е скъпо удоволствие! А иначе вината на ресторантжора е, че е дал цена за 100 гр. без да поясни, че пържолите се движат в диапазона 350-500 гр. А вината на клиента е, че не чете внимателно менюто, а поръчва на българския принцип "кеф цена няма", а после като го напъпат със сметката реве на умряло...
мен (нерегистриран)
Само че клиента вина няма, аз отивам да поръчам ядене, а не да сглобявам космически кораб. Нивото на обслужване в България е потресаващо лошо и НЕ съответсва не цените, които се искат. Опашката към Гърция и квиченето на ресторантьорите го потвърждават.
Боцмана (нерегистриран)
Ами като не ти харесват цените не сядай в заведението! Никой не те кара насила. За всеки влак си има пътници... Ама на мушмороци като вас винаги някой друг им е виновен!
Щерев (нерегистриран)
не те знам къв боцман си и дали въобще знаеш какво означава да си боцман, но... всичките тия препирни щяха да струвал 0 стотинки, ако мазния некъпан гей-управител беше написал в менюто още едно изречение до предложението за злополучни стекове: Теглото на всяка пържола е индивидуално и е в границите 400 - 550гр в суров вид. Цената за 1 стек е в границите 140 - 190лв за порция. ПРОСТО Е! Това не е магазин, това плажно бунгало има претенцията да е ресторант!
Боцмана (нерегистриран)
Щерев, най-обичам рапони като теб, които не четат а бързат да пишат! Преди да правиш забележка виж какво съм написал по-горе!
Щерев (нерегистриран)
Абе, лайньо, аз отговарям на това ти изказване, малоумнико: "Ами като не ти харесват цените не сядай в заведението! Никой не те кара насила. " Това нещо ти ли си го писал? Да! Е отговорът ми е на твоята реплика! Така Така всеки, по всяко време разбира точно каква е цената на тия стекове! Другите дори са ти обяснили подробно, че не може да предлагаш това, без да му занесеш на човека парчето, да го отрежеш и претеглиш пред него. Ай сиктир, философ дървен...
Коко (нерегистриран)
Вината на ресторантьора е, че продава месо от 30 лева килото за 350 лева килото, а менюто е написано с ясната умисъл да заблуди клиента, който не разбира какво и колко поръчва. Къде е написал какъв вид е точно месото? Как да съм сигурен, че ще ми сервира от скъпото месо и не от Метро някой боклук?
Боцмана (нерегистриран)
Аргументите са ти смешни, затова даже няма да ги коментирам. Като искаш да си сигурен, поръчвай си цаца и пържени картофки, там измама няма... И водка от евтината...
Коко (нерегистриран)
Боцмане, ти виждал ли си менютата на скъпите ресторанти? Там е описано точно какво е месото, коя порода, къде е отгледано... После идват и пред теб ти отрязват парчето. В случая написали "Блек Ангъс 35 лева 100 грама" и толкоз. Човекът си поръчва, носят му 3 парчета тежащи не повече от 200 грама всяко (видя се много добре на снимките) и плащай цена като в Токио. Абсолютни измамници!
Боцмана (нерегистриран)
Това което ми описваш го има в много малко ресторанти, в които много малко българи, включително и аз, а предполагам и ти могат да си позволят да отидат. А и клиента в случая не оспорва качеството на месото или грамажа, а цената. А защо се е получило така, защото не е обърнал внимание, че цената е за 100 гр. Та нещата, които ми описваш са хубави, ама ги има само по филмите...
Коко (нерегистриран)
Да де, но те са длъжни да му дадат крайна цена на порцията още преди поръчката. То и затова се реже и тегли пред клиента. Навсякъде в Европа е така, винаги са ми давали грамаж и крайна цена. Ами те по тази логика можеха да му сервират и стекове по кило и да плати 1000 лева. Недопустимо.
Алоуу, боцмана, (нерегистриран)
гледай си кораба и пристанищните кръчми, от ресторанти авно нищо не разбираш! Ни от цени, ни от обслужване, ни от готвене, ни от обстановка, за теб е важно да пебереш парите, без нищо насреща!
Боцмана (нерегистриран)
Алоуу, рапона, първо научи правописа, а после давай акъл! А за опита ми с кръчмите не бери грижа, сигурен съм че е доста по-богат от твоя като страни и клас на заведенията...
е добре де... (нерегистриран)
Никой не оспорва скъпите заведения по света, но те са емблематични и се отличават до такава степен от другите, че дори случайно да ги видиш от 200 метра разстояние не можеш да ги сгрешиш. Няма да коментираме, че достъпа до повечето от тях не е свободен за случайно преминаващи клиенти. . В този ред на мисли не стана ясно по какво си приличат ресторант на крайбрежната алея във Варна и Aragawa в Токио, където една порция може струва над 1000 долара?
Рем (нерегистриран)
Ако си мислиш, че варненския ресторант е тип бистро много бъркаш. Там има храна за вс джоб и вкус, на прилични цени и на неприлично високи!
Ами да, (нерегистриран)
много под бистро е като му гледам масата - пълна кочина
Никой нищо не оспорва (нерегистриран)
ПРОБЛЕМА на повечето о т Вас , е че много грешно разбирате всичко - От демокрация до стандарт на живот , който всъщност е именно отражението на тази демокрация ! Българина започна отзад напред - На цялата бъркотия , беднотия и простотия очите Ви все са в лукс , който НЕ можете да си пзоволите , така че недей скача от Пазарджишката маала директно в Токио приятел !!
ДАНС (нерегистриран)
Ограничаването на пазарните участници е индикатор за пране на пари. Т.е. конкретни хора (напр. само с покана) могат да си харчат само в конкретни заведения парите.
Щерев (нерегистриран)
Ало, милюционера, в центъра на София на 50м от жълтите павета, по диагонал от централния вход на СУ "Климент Охридски" има частен клуб, с ресторант в него, до който се допускат само членове с карти и техните семейства/компании. Управлящ клуба като ЮЛ е една офшорка.
Коко (нерегистриран)
"В десетте топ ресторанта за стекове във Виена цената на говеждите Рибай стекове от породата Блек Ангъс, доставени от Уругвай, САЩ или местно производство, варира около 27,50 евро за 300 грама и достига до 50-60 евро за стек от 400 грама. Гарнитурите се таксуват отделно." Значи дори във Виена е 2 до 3 пъти по-евтино от оня варненски хоремаг. Къде е оня тлъст дебил "шеф Петров" да обясни разликата в цената?
Пропускаш (нерегистриран)
Центъра на Виена не е курорт. Я ми кажи някой курорт в света дето цените да не са изключително много завишени?
Коко (нерегистриран)
Курорт в най-бедната кочина на ЕС. При това Варна не е никакъв курорт, това е малък за световните стандарти град със заплати наполовина от тези в София и 1/6 от средните за ЕС. Това сравнено с град номер 1 в света по качество на живот Виена.
Абе (нерегистриран)
То Лондон, Ню Йорк, Токио.... Също не са курорти а най скъпите ресторанти са там. Би ли ни пояснил тезата за курортите.
Факти (нерегистриран)
Най-вкусното телешко месо е от Късорого родопско говедо! Въпреки че няма мрамороидност като от японските крави то е много по-сочно от ангъс или абърдийн! А още по-недоатижимо е млякото на късорогите животни. Освен че е маслено е и с най-висока хомогенизация на маслените молекули от всички млека изследвани млека. Стои като сметана още като се издои. Отделно подобни животно с с най-високата рентабилност фураж/продукт.
kkk (нерегистриран)
няма 'маслени молекули'
Я па ти (нерегистриран)
Мазнините (мастните киселини) са точно молекули. Имаш липидни молекули които са киселини и триглицердни молекули при които три липидни молекули за захванати с глъкозен пръстен в една много по-голяма молекула
Смях (нерегистриран)
Ганьо решил да се прави на богаташ. Дори не погледнал менюто ами директно са изцепил защото е много велик. Пък после ужас ама защо толкова пари. Знаете ли от колко заведения съм си тръгвал заради ценоразписа в менюто? Там си е написано всичко- ако не беше написано в менюто да се оплаква. А пък за смешника долу- предполагам ти на море ходиш с консервите в сака. Ами съжалявам в който и курорт да отидеш по света цените са двойни и тройни.
НАЙ
Кацането на това летище е толкова трудно и опасно, че само 50 пилоти в света могат да го направят (снимки/видео)
6 топли места в Европа, където да избягате от ноемврийския студ
Неземно красивият парк Седемте езера в Турция през есента (снимки)
Българи са блокирани на летището във Валенсия, сред тях са и членове на секционна комисия
Каква е причината: 30 души не бяха качени на полета на Ryanair за Лондон от Летище София
Къде и как се заражда Хелоуин?
Българи са блокирани на летището във Валенсия, сред тях са и членове на секционна комисия
Сейшелите или Мавриций: кой остров е подходящ за вас?
6 топли места в Европа, където да избягате от ноемврийския студ
Каква е причината: 30 души не бяха качени на полета на Ryanair за Лондон от Летище София