Париж е известен като модната столица на Европа и всяка година привлича милиони туристи за шопинг. Френската столица ще се пренасели още повече, когато стартират Летните Олимпийски игри. Шопингът туризмът може да е под риск за това лято, но инфлуенсърката Алмара Абгарян е готова да предложи решение.

Като почитател на битаци и най-различни малки магазини за дрехи - втора употреба, Алмара открива абсолютен оазис от възможности, при това на най-добрите цени. Париж може да се похвали с подобни пазари, но е много далече от Бордо. Френският град разполага с няколко особено големи битака, където мнозина могат да открият най-различни артикули на изгодна цена. Най-големият пазар е Les Puces de St Michel и се намира до река Quai des Salinières.

Едно от нейните големи открития е мъжко кожено яке, закупено за 2.5 паунда. На същият пазар има достатъчно антики, които привличат вниманието. Препоръчително е да отделите време, защото колкото по-сериозно навлизате в територията на битаците, толкова по-интересни артефакти може да откриете.

Най-доброто време за лов на известни марки е рано в Събота, когато пазарите отварят и винаги трябва да носите пари в брой. Улицата е известна и с малки магазинчета за книги, както и биутерии, които често продават красиви артикули на разумна цена. Всеки магазин за употребявани дрехи е почитател на различни стилове, следователно се изисква и първо щателно разглеждане.

Снимка: iStock by GettyImages

Магазините са разположени удобно от двете страни на улица d"Alsace-et-Lorraine. Марковите дрехи са малко по-скъпи, но много под пазарната цена, която често е съобразена с качеството и състоянието. Магазини като Tilt Vintage могат да предложат популярното хипстърско облекло. Бордо може да се похвали и с един от най-старите магазини за употребявани дрехи - Docks Caviar.

Въпросният магазин се разпростира на 2 етажа и внася предимно американски популярни марки, включително дънки, блузи и тениски на марки като Levis, Carhart и други. Blue Madone е друг магазин за дрехи, но към богатата гама има и работещи дизайнери на място, които с удоволствие биха направили тоалет по желание на клиента.

Емили Форкет е една от съдържателките на магазина и има много сериозен опит с бои и разкрасяване на различни материи, с които дрехите да получат нов живот и да бъдат достатъчно атрактивни за клиентите.

Снимка: iStock by GettyImages

След по-дългата разходка, шопинг феновете могат да минат покрай така нареченото "водно огледало", позиционирано пред Place de la Bourse или да се разходят в близкия парк. Възможни са и най-различни разходки с лодка по реката. От другата страна на реката е позиционирана и малка Дарвинова еко система - хипстърско градче, което съществува изцяло в бившите казарми.

Бордо няма да остави никой жаден, градът е известен със своите 7-8 хиляди производителя на вино, а статистиката показва, че се продават милиони бутилки всяка година. Истинските фенове на виното могат да посетят и Музея на виното, където всеки може да се обогати със знания, както и някоя друга селектирана бутилка на финала на разходката.

Снимка: iStock by GettyImages

Ако сте почитатели на този вид шопинг и искате да намерите възможно най-доброто, а пренаселеният Париж не е по-вкуса ви, Бордо ви очаква и е готов за всякакви модни претенции.