Пътуването предлага най-различни наслади, но може би едни от най-запомнящите се, са тези за небцето.
Независимо дали дегустирате местни кулинарни специалитети или изследвате необятния свят на френското вино, Франция има какво да предложи на тези, които ценят удоволствията.
А съвсем скоро ще включи в менюто си и още едно изкушение - нов център, посветен на виното и храната в град Дижон.
Международният град на гастрономията и виното е официалното име на мястото, в което посетителите ще могат да се потопят в дълбините на френските вкусове по автентичен и разнообразен начин. Плановете за мястото датират от преди близо десет години, а на 6 май ще се превърнат в реалност.
Гостите на центъра ще могат да се запишат на готварски курсове при едни от най-прочутите френски готвачи в две направления - основни ястия и десерти, както и да резервират маса в някой от тематичните ресторанти или в бирената градина в така нареченото Гастрономическо село.
Първата изложба, която ще се настани в павилиона за временни експозиции, се нарича "Това не е кекс: тайните на френските сладкиши" и е разработена с помощта на френския сладкар Пиер Ерме.
В така наречената пещера гостите ще могат да опитат над 250 вида вино на чаша, както и да се включат в училище за дегустации. Виното в избата е от цял свят, но акцентът е върху бургундските вина, тъй като все пак се намирате в историческата столица на Бургундия.
В специализираната книжарница ще е пълно с книги на различни езици, посветени на кулинарията и винените потайности. Центърът има също и киносалон за тематични прожекции. Намира се на около километър от жп гарата на Дижон.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.