Дейвид Боуи е човек, който няма много нужда от представяне. Няма човек, който да не е чувал "Космическата одисея", както и да го е гледал в редица филми. Той е музикант, актьор, артист и чудо, което нашата планета може и никога да не повтори. Преди да дойде успехът, Дейвид може да се похвали с доста смел и интересен живот. Някои от много сериозните почитатели на звездата са проследили и любимите места, където изпълнителят е прекарвал много време.

Боуи е роден в Лондон и прекарва голяма част от живота си именно тук. Израства в Ламбет и получава енергията на Южен Лондон, когато артисти и най-различни култури оформят духа на полиса.

Лондон определя посоката на музиката и обхваща всичко от джам сесии по улиците до най-различни джаз изпълнители и вечери за поезия. Боуи има щастието да се влияе от някои от най-големите творци и специални имена в историята. Стъпките към по-сериозното творчество са направени в Сохо.

Между 60-те и 70-те години на миналия век, този регион оживява и посява семенцата на най-различни барове и културни точки. Улица Карнаби е натоварена със задачата да поддържа огромен брой бутици, с които да облече новите таланти, Сохо е мястото, където същите ще бъдат посрещнати. Това е бохемският квартал на англичаните и обикновените не са допуснати.

Снимка: Getty Images

Боуи е обожавал Датската улица и едно конкретно кафе. Мак Болан винаги е бил част от компанията в La Gioconda - отворено е между няколко музикални магазина, които също остават в историята. Това е и мястото, където Боуи е обсъждал своите бъдещи планове и гарантирал, че един ден целият свят ще го познава. На няколко пресечки от това заведение по улица Wardour, певецът има още едно любимо място - Trident Studio.

Там се ражда и легендарната песен "Space Oddity". На същата улица се е намирал и клуб Marquee, където Rolling Stones правят своите генерални репетиции за голямата публика. На същото място са и някои от първите изпълнения на Дейвид. От този клуб излиза и рок бандата The Who, The Yardbirds и много други. Клубът е сцена за най-различни изпълнители, Боуи е бил там между 1963 и 1976 г.

След всяка по-успешна вечер, талантът се отправял към любимият бар, който остава в историята като мястото, където Дейвид винаги ще поеме една глътка слънчева светлина - другото име на английското уиски. The ship е известен като гостната на бъдещите звезди.

Снимка: АП/БТА

Ако стените можеха да говорят, най-вероятно щяха да споделят повече, отколкото можем да си представим. Сред любимите напитки и предпочитания, Боуи често обръща внимание на светла бира, джин, мартини и някой по-специален коктейл, като някои от старите бармани признават, че изпълнителят наистина е бил особено взискателен в приготовленията.

The Ship продължава да съществува и да е пристан за алтернативната музика. Той не забравя своята история и се гордее, че някога е подкрепял сериозни имена в музиката, на която мнозина се наслаждават и до днес. Препоръчваме да го посетите, ако сте фенове на творчеството на Боуи, както и на редица други рок изпълнители. Достатъчно е да чуете и лириките на песента "London Boys", за да уловите есенцията на Сохо, в изпълнение на Дейвид, разбира се.