Само на час път от столицата и с бърз достъп, както от Дупнишко и Кюстендилско, така и от Самоковско и Пазарджишко, се намира, сгушен в планината, курортен комплекс Мальовица. Това райско кътче високо в планината преди 2 години се сдоби с нов наемател на ски зоната и комплексът получи нов облик.

"Ако се чудите има ли място по-близо от морето, където е подходящо да избягате от непоносимите жеги, мога да ви уверя, че именно през лятото комплекс Мальовица е по-неустоим отвсякога! Тук температурите са с 10 градуса по-ниски от софийските, защото се намираме на 1750 метра надморска височина. На Мальовица прохладата е гарантирана!", каза управителят на комплекса Янко Аврамов.

Мальовица е много атрактивно и притегателно място не само за любителите на ските, а и отлично място за разходка, както за запалените планинари, така и за тези, които искат да се порадват на планината, без да се натоварват физически.

"От Меча поляна тръгват много от най-харесваните туристически маршрути. Непосредствено под ски пистите започват пътеките, които отвеждат туристите до някои от най-известните забележителности не само в Рила планина, а и в родината ни. От Меча поляна само за няколко часа планински преход можете да стигнете до връх Мальовица, Седемте рилски езера или до Рилския манастир", каза Янко Аврамов.

Управителят на комплекса Мальовица посочи, че и през летните месеци се осъществяват много дейности, които ще допринесат за увеличаване на броя на туристите, които избират Мальовица като предпочитана дестинация през всички сезони. Аврамов подчерта, че всички нововъведения се осъществят с цел модернизиране и подчертаване на красотата на това райско кътче в планината, като винаги се правят с мисъл за опазване на природата.

"Държим на запазването на природата във вида, в който е и за това ще се постараем Мальовица да се превърне в притегателно място за ценителите на планината! Очакваме ви горе!", каза още Янко Аврамов.