Днес ще Ви представим едно планинско кътче, което през последните 2 години промени своя облик и започна да привлича много скиори и сноубордисти през зимата, благодарение на напълно обновените ски съоръжения. Смятаме да ви покажем, че един зимен курорт е подходящо място за развлечение и бягство от градските жеги и през лятото.

Курортът Мальовица

Намиращ се в подножието на един от високите върхове в Рила, курортът Мальовица е отлично място за разходка, както през лятото, така и през зимата.

Среднодневните температури през юли и август са между 20 и 25 градуса, а през нощта достигат между 10 и 15 градуса, което прави разходката до курорта Мальовица едно приятно и разхладително изживяване в горещите дни.

Снимка: Dir.bg

Курортът се намира в близост до един от входовете на природен Парк Рила и от него можете да стигнете до най-популярните туристически пътеки в Рила.

Снимка: Dir.bg

Един час отнема преходът до едноименната хижа по права пътека, до която криволичи малка река. Още около 2 часа са необходими, за да се стигне до връх Мальовица, но вече става по-стръмно и определено не е за всеки.

Снимка: iStock by Getty Images

От емблематичния връх Мальовица се открива чудна гледка към курорта Мальовица на север, а на юг към невероятно красивият Рилски манастир, част от списъка на световното наследство на Юнеско.

Популярен е и маршрутът до Седемте рилски езера, който се взема за около 6 часа.

Планинските пътеки в близост до курорта Мальовица, са изключително много и могат да Ви отведат на чудни места, където да се полюбувате не само на красотата на българската природата, а и да се насладите на прохладата, идваща от планинските рекички и десетките езера.

Снимка: iStock by Getty Images

Курортът Мальовица е отлично място, където да се насладите на планинска прохлада и качествен отдих. На разположение на туристите работи едноименният хотел, който ще Ви очарова със спиращи дъха гледки, невероятно вкусни гозби от българската кухня, както и ще Ви изненада с луксозен новоизграден релакс център, в който да се отдадете на почивка.

Снимка: Dir.bg

Забавлението на малки и големи е гарантирано и от новите атракциони, които ще предложат незабравимо преживяване и на тези, които не са почитатели на туристическите преходи.

Въжен парк, лятна скоростна пързалка, батути и тролей ще предизвикат уменията Ви, ще вдигнат адреналина и ще оставят прекрасни спомени от лятната Ви почивка в курорта Мальовица.