Мавриций, един от райските острови с най-красиви плажове, рифове и диви джунгли, се подготвя за отваряне на границите си от 1 октомври.

Макар островът да е официално отворен за чужденци от средата на юли, в момента всеки посетител трябва да прекара първите 14 дни от престоя си в карантинен хотел, преди да бъде свободен да пътува, където пожелае. Това правило важи дори и за ваксинираните.

С напредването на ваксинацията в страната (половината от населението е напълно ваксинирано), властите на Мавриций обявиха, че са готови да посрещнат и чужденци с облекчен режим на влизане.

Условия за влизане на остров Мавриций след 1 октомври

Според обявената информация, островът ще отвори за напълно ваксинирани чужденци, като те ще трябва да представят и отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в страната. След това ще бъдат свободни да пътуват в страната.

За тези, които не са ваксинирани, остава изискването за 14-дневна карантина в специален хотел. Гостите трябва да прекарат цялото време в стаята си, като храната се доставя в стаята им. На 7-ия и 14-я ден на туристите се прави PCR тест и ако той е негативен, те са свободни да обикалят Мавриций.

Защо да посетите Мавриций през есента

При нас е есен, но на остров Мавриций сезонът е идеален за всякакви активности на открито - преходи в тропическата гора, кайтсърфинг, водни спортове и разбира се, събиране на тен по едни от най-красивите екзотични плажове. Пътуване до островната страна точно през октомври е шанс за удължаване на лятото. Температурите на водата (около 24-25 градуса) и въздуха (28 през деня и 18-20 нощем) са чудесни, а това е един от най-сухите месеци по тези ширини.

Добра идея е да резервирате и пътуване за Нова година, когато е по-влажно, но е пиков сезон, в който туристи от цял свят избират да отброят последните минути от годината сред екзотиката на Мавриций.

Вижте оферти за почивка на остров Мавриций (включително и за Нова година) >>>