Американец е живял три месеца на чикагското летище О’Хеър, без да бъде забелязан, тъй като се е страхувал да се качи на самолет заради коронавируса, съобщава Forbes. 

Адитя Сингх е пристигнал на летището в Чикаго на 19 октомври с полет от Лос Анджелис и е обвинен, че оттогава е живял незаконно там. Той е пребивавал в зоната за сигурност на летището, като е носел на врата си служебна карта, с каквато разполагат само служителите на аеропорта. 

На 16 януари двама служители на авиокомпания поискали да видят документите на Сингх и установили, че служебната карта е обявена за открадната още в края на октомври миналата година.  Мъжът е арестуван и е изправен пред съда. Той заявил, че не се е качил на самолет, защото се страхувал от Covid-19.

По време на престоя му на летището други пътници са му давали храна.  Адитя Сингх е магистър по туризъм, който към момента на пребиваването си на летището е бил безработен. 

Случката предизвика въпросителни относно това как обикновен човек може да получи достъп до зоната за сигурност на едно от най-оживените летища в САЩ и да прекара там незабелязан три месеца.  На Сингх е наложена гаранция от 1000 долара, а решението на съда ще стане ясно в края на януари.