Ограниченията за пътуване все още са в сила за много държави и дестинациите се опитват по всякакви начини да напомнят за себе си на туристите и да поддържат пътешественическия им дух жив - поне докато свободното пътуване не стане отново възможно. 

В последната си кампания Шотландия използва емблематичните си крави за туристически посланици вместо да показва пейзажи, музеи или градски виртуални турове. Типичната порода шотландско високопланинско говедо, която няма как да сбъркате заради големите и остри рога и рунтавата козина, е обичайна гледка за туристите, които се разхождат сред природата в Шотландските възвишения. 

Местните крави са задължителен елемент на сувенирите, снимките и спомените на посетителите на Шотландия.

Кравите звезди във видеото са заснети през ноември, докато се наслаждават на спокойното си кравешко ежедневие на фона на красиви шотландски пейзажи. От хубаво почесване в ствола на дърво, през звучно “Муу” до голям и влажен нос в близък план, тези симпатични крави са вероятно най-свежото нещо, което ще видите в интернет днес. 

Смята се, че шотландската крава е пренесена по тези земи от неолитните хора заради своята устойчивост на неблагоприятни и непостоянни условия в района. Тук годишното количество на валежи е много високо, а ветровете често са бурни. Шотландската крава има специална “двойна” козина, която я предпазва от капризите на времето - външен рунтав кожух със слой от мазнина пази вътрешния кожух. 

Видеото върви с важно напомняне – клипът е заснет от професионалисти, които се занимават с отглеждане на шотландско високопланинско говедо. Туристите не трябва да доближават кравите, а да им се наслждават отдалеч или да се включат в специализирани турове с водачи.