Световноизвестният музей на восъчните фигури "Мадам Тюсо", който има обекти по цялото земно кълбо, отваря поредната си експозиция в Дубай.

Това е първият подобен музей в района и 25-и музей от веригата. Датата на откриването е обявена за 14 октомври.

Какво ще видите в дубайския "Мадам Тюсо"

Новият "Мадам Тюсо" има седем тематични зали. В тях посетителите ще могат да се срещнат лице в лице с реалистичните восъчни копия на риалити звездата Кайли Дженър, супермодела Кара Делевин или с футболната суперзвезда Кристиано Роналдо.

Туристите ще могат да седнат на кафе с Одри Хепбърн, да демонстрират умения по бойни изкуства с Джеки Чан или да се качат на едно колело с Том Круз. Разбира се, няма как музеят да мине и без Джъстин Бийбър и кралица Елизабет Втора.

Над 60 фигури от цял свят ще бъдат изложени в музея, като 16 от тях са на знаменитости, които за първи път ще имат свои восъчни фигури. Това са звезди от Близкия изток като Балкис Фати и Мохамед Асаф.

В една от залите има специална парти зона с интерактивен подиум за танци.

Къде и кога

Музеят на восъчните фигури ще е отворен седем дни в седмицата. Намира се на остров Блуотърс, точно срещу Дубайската марина. На острова е разположена друга нова атракция в емирството - най-голямото виенско колело в света, Аин Дубай.

Музеят официално отваря врати на 14 октомври, но вече се продават билети за предпремиера, по време на която малцина ще могат да надникнат зад кулисите няколко дни по-рано - на 8 и 9 октомври.