Археолози откриха тракийски храм и светилище на Зевс и Хера в Средна гора. 
Екип на Националния исторически музей (НИМ), под ръководството на доц. д-р Иван Христов, поднови разкопки в района на връх Кози грамади (1365 м), в землището на село Старосел, Хисарско.

Тази година археолозите на музея проучват голямо светилище в най-високата част на върха. В пределите на античния групов паметник от национално значение е открит голям тракийски храм и светилище на Зевс и Хера на площ от 50 кв. м.

Сигурни податки за използването на новооткрития храм на връх Кози грамади през римската епоха са откритите монети на император Елагабал и фрагменти от мраморни оброчни плочки, някои от които - с изображение на бог Зевс, коментират археолози.

Другите находки на експедицията са монети, сечени в Тракийски Херсонес, монети на македонските владетели Филип Втори и Александър Велики, денари от късната Римска република, над 1000 керамични фрагмента от съдове, поднасяни като дарове в светилището.

Тазгодишната експедиция на НИМ има амбициозната задача да проучи цялостно светилището на връх Кози грамади, което в древността е било оградено от каменна стена.