Почитателите на красивите гледки, райските плажове и вкусната храна на индонезийския остров Бали ще трябва да се заредят с търпение, защото отварянето на Бали за чуждестранни туристи за пореден път се отлага.

Правителството на Индонезия ще изчака случаите на Ковид-19 да намалеят значително, преди да отвори Бали за чуждестранни туристи. Това съобщи в интервю министърът на туризма Сандиага Уно, цитиран от Ройтерс.

Пандемията от коронавирус нанесе тежък удар върху икономиката на Бали. Островът от десетилетия е магнит за туристи благодарение на живописните си плажове и отличителната хиндуистка култура.

Целта на правителството бе отново да посреща чуждестранни гости на Бали в края на юли или началото на август. Сега обаче трябва да се прояви предпазливост предвид новото увеличаване на случаите, посочи Уно.

През последния месец новозаразените на острова са нараснали четирикратно - до около 200 дневно, макар сравнителната база да е ниска.

Според министъра случаите трябва да намалеят до 30-40, преди Бали отново да се отвори за гости от чужбина.

Чужденците, които харесват екзотиката на Азия, нямат много варианти за плажна почивка в момента.

Въпреки несигурната епидемична обстановка, остров Пукет в Тайланд обяви, че официално отваря за ваксинирани туристи, без да им налага карантина както досега, от 1 юли.