Хората по целия свят се опитват да подсилят имунитета си и туристическият бизнес отговаря на търсенето - ритрийтите за подсилване на имунитета в Азия предлагат комбинация от почивка, екзотика и обещание за по-добро здраве. 

Луксозните уелнес комплекси из цяла Азия предлагаха почивки за подсилване на имунитета и преди пандемията от коронавирус, но с промяната на живота и приоритетите на хората, интересът към тях е завишен и все повече хотели, които са предлагали здравен туризъм, изготвят специални пакети с тази услуга. 

На места туристите могат да се запишат за готови програми, а на други режимът се изготвя спрямо индивидуалните потребности на клиента. 

Сред специализираните процедури, от които посетителите могат да избират, са терапии с кислород, назална рефлексология, медитация и релаксация, различни детокс програми. 

Акцент са не само физическото здраве на тялото, но и постигането на чисто съзнание и усещане за хармония и удовлетворение. Холистичният подход, който прилагат много уелнес и спа комплекси, включва здравословна диета, достатъчно движение и достатъчно сън за цялостен ефект върху духа и тялото. Повечето уелнес хотелски комплекси в Азия залагат на комбинация от медицински предписания и местни практики - балийско лечение, аюрведа, тайландски масажи и други. 

Дори и в азиатски държави, които все още изискват задължителна 10- или 14-дневна карантина на чужденците, този вариант за почивка е възможен, тъй като целият процес по пречистване и подсилване на организма така или иначе се случва в рамките на хотелския комплекс, в който гостите могат да прекарат изолацията си. 

Почивки за подсилване на имунитета се предлагат и в Европа от луксозните хотелски вериги, които традиционно залагат на спа и уелнес.