Тайландският водещ превозвач Thai Airways се включи в групата на авиокомпаниите, които в условията на пандемия предлагат полети до никъде.

Рекламираният като "Магическо преживяване във въздуха" полет ще представлява обиколка над 99 свещени за будистите места в Тайланд, а на борда пътниците ще могат да се срещнат с местен гадател, който е истинска звезда в страната си.

Полетът ще излети и кацне в Банкок и ще продължи три часа. Цената на билетите за религиозния полет са между 193 и 321 долара.

Тайланд е една от държавите, които са най-силно засегнати от спирането на притока на туристи - между 10 и 13% от Брутния вътрешен продукт на страната се формира от туристическия бранш.

Според последните изявления на местните власти Тайланд започва предпазливо да отваря границите си, но на първия етап само за дългосрочно пребиваващи посетители. Условие за получаване на специалната виза е туристът да остане минимум 30 дни в Тайланд, като 14 от тях са под карантина в специален хотел или болница.

В условията на драстично намалял брой на пътниците авиокомпании по целия свят започнаха да организират така наречените "полети до никъде" - символични авиокруизи, които излитат и кацат на едно и също летище. На 10 октомври такъв 7-часов полет на австралийската компания Qantas прелетя ниско над някои от най-известните забележителности в Австралия за удоволствие на зажаднелите за време в небето пътници. Полетът беше разпродаден за рекордното време от 10 минути.