Светът си има нов най-висок инфинити басейн и той се намира в Дубай.

Мястото за лежерно плуване и панорамни гледки е преградено със стъклена стена и се намира на главозамайващите 294 м височина, на 77-ия етаж на хотел Address Beach Resort в арабското емирство.

Първото място на басейна е удостоверено от Рекордите на Гинес.

От покрива на хотела се разкрива 360-градусова гледка към небостъргачите на Дубай и Персийския залив. Самият басейн е дълъг близо 100 метра, за да може да побере всички желаещи да погледнат към покривите на Дубай.

В момента Дубай е достъпен за чуждестранни посетители, като от тях се изисква да представят отрицателен PCR тест, направен не повече от 72 часа преди пристигане в емирството. 

Въпреки пандемията арабското емирство не спира със стремежа си да бъде "най" в сферите на архитектурата, футуристичните технологии и туризма.

Снимка: Address Beach Hotel

Той беше сред първите, които обявиха дългосрочна виза за дистанционно работещи по време на пандемията, а наскоро съобщи и за плановете си да пусне нова виза за многократно влизане, с която да улесни достъпа на туристи. 

Един от най-популярните инфинити басейни на покрив в света - този в сингапурския хотел Marina Bay Sands, е с близо 100 м по-нисък (намира се на 200 м височина), но все още държи първенството за най-голям по площ инфинити басейн. Дължината му е над 150 метра.